Sådan Sammenlign gødning gødning til haver

June 24

Komposteret husdyrgødning anvendes til jord frigiver næringsstoffer over en lang periode. Kunstgødning er umiddelbart tilgængelige for planter. Når man sammenligner typer gødning, skal du finde en kilde, der vil fortælle dig den gennemsnitlige gødning ratio for hver tilgængelig. For eksempel er en gødning, der har en gødning ratio på 3-1-2 3 procent kvælstof, 1% fosfor og 2 procent kalium pr pund. De mest almindelige gødning til din have er kylling, ko og hestegødning. De nedbrydes hurtigt og er lettest at få.

Instruktioner

Sådan Sammenlign gødning gødning til haver

•Tag jord test til at bestemme hvad næringsstoffer der mangler i din jord. Din lokale county udvidelse office kan forsyne dig med sække til indsamling og instruktioner for at tage en jordprøve. Og det vil fortælle dig, hvor tol sende prøven analyseres. Når du har jord prøveresultater, skal du beslutte, hvor meget gødning skal anvendes til at opfylde de foreslåede gødning. Jord test vil fortælle dig, hvor meget kvælstof, fosfor og kalium gælde.

•Look på kvælstof tilgængeligt i hver type gødning du overvejer. Disse tal er omtrentlige. Komposteret slagtekyllingegødning er 1,3 procent kvælstof pr. pund. Det tilsvarende tal for kogødning er 2 procent og hestegødning, 6 procent. Kvælstof er vigtigt for blad vækst. Det hjælper også generere gavnlige mikrobielle handling i jorden.

•Sammenligning omtrentlige fosfor niveauer i de tre typer af gylle. Fosfor er vigtigt for blade og rod vækst. Komposteret slagtekyllingegødning er 4 procent fosfor pr. pund sammenlignet med 2 procent til kogødning og omkring 2 procent for hestegødning.

•Note kalium niveauer i gyllen. Kalium hjælper planterne overleve varme og kolde stress. Kalium niveau i komposteret kogødning er 2,5 procent per pund, 3 procent i slagtekyllingegødning og 4 procent i hestegødning.

Tips & advarsler

  • Hvis du vil vide det nøjagtige beløb af kvælstof, fosfor og kalium i en gødning prøve, har et kvalificeret laboratorium teste det.
  • Brug kun godt komposteret gødning, fordi frisk gylle kan beskadige planter, medmindre det er spredt i din have i efteråret til foråret plantning.
  • Hvis din jord test viser du har for meget fosfor i din jord, bruge en anden gødning. For meget fosfor kan skade den langsigtede sundhed af din jord og du kan nemt adskille en visse næringsstoffer fra gyllen.
  • Friske gødning kan indeholde patogener, der kan gøre dig syg, hvis de får på grøntsager, som du senere spiser.
  • Aldrig brug gødning i din have, der kom fra alle dyr, som spiser kød, herunder mennesker.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com