Sådan Sammenlign Zoysia græs

December 1

Sådan Sammenlign Zoysia græs

Zoysia er en varm-sæson græs, der foretrækker syd. Når man sammenligner arterne og deres varianter, er det nødvendigt at overveje deres udseende, omkostninger og formering, vækst, kolde hårdførhed og tørke tolerance.

Typer

Der er tre arter af zoysia--japonica, matrella og tenuifolia. Mens matrella er en subtropisk tropiske arter, kan det vokse så langt nord som Connecticut, ifølge Texas A & M University's AgriLife forlængelse. Men japonica tåler kulden bedst. Begge er grove i forhold til den "tætte, fluffy turf", dannet af tenuifolia. Universitetet tilføjer at tenuifolia er den mindste vinter hardy af zoysias.

Udseende

Japonica, den mest udbredte af de tre arter i USA, er også den mest grove teksturerede. Farven på sortimentet sorter fra Meyer medium grønne til de mørke grøn Emerald, Compadre og Zenith. Smaragd er en hybrid af japonica og den blødere tenuifolia.

Omkostninger og formering

Zoysias er blandt de dyreste græsplæne græsser. Nogle ressourcer såsom hjemmeside alle om græsplæner, sige det er billigst at formere fra frø. Andre, siger såsom Texas A & M, det er mindst omkostningskrævende at plante kviste, som er mindre end turf stik. Mens de fleste zoysias kan købes som sod, stik eller kviste, kun et par japonica sorter, såsom Zenith og Compadre, fås som frø.

Vækstrate

Mange websites Bemærk, at når seedet, sprigged eller tilsluttet, zoysias kan tage mere end et år at danne en græsplæne. Texas A & M siger tenuifolia "er meget langsom til at sprede." Selv om de er trafik-tolerant, zoysias' langsom vækst gøre dem et dårligt valg for sport felter, der får masser af slid.

Kolde Tolerance

Hjemmeside LawnCare bemærker, at zoysia vokser bedst i zoner 6-10, som omfatter byer fra Pittsburgh, Pennsylvania, til Tampa, Florida. Ifølge hjemmesiden Zoysias gør frost græsset gå hvilende og blive brun, indtil temperaturen stiger til over 70 grader Fahrenheit. For dem, der ønsker at plante zoysia oppe nordpå, er japonica den slags, der vil bo grønt længst.

Tørke Tolerance

Mens alle zoysias er noteret for tørke tolerance, siger hjemmeside Zoysias, at Zenith, forskelliger seedede er de fleste tørke tolerant. Men LawnCare bemærker at frø "skal holdes fugtige for virksomheden."


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com