Sådan skøn USCS jord klassifikation baseret på USDA stoflige trekant

February 17

USDA stoflige trekant klassificerer jord forhold til procentdelen af sand, silt og ler partikler. Unified jord klassifikation System (UFCS) også tager hensyn til partikelstørrelsen men omfatter andre faktorer som styrke og plasticitet. Gruset og organiske jorder er inkluderet i USCS, men ikke på den stoflige trekant. På grund af forskelle i klassificeringsmetoder, vil du ikke altid kunne placere en jord netop i en USCS klasse baseret på den stoflige trekant; dog kan du vurdere den grundlæggende klassificering.

Instruktioner

•Pinpoint et vejkryds i nærheden af centrum af den relevante stoflige klasse for din jord på USDA stoflige trekant. Følg den vandrette linje til venstre for at finde procentdelen af ler, den linje, der skråner opad til højre for procentdelen af silt og den linje, der skråner nedad mod højre for procentdelen af sand.

•Classify jord som "sand", hvis det indeholder mere end 50% sand ifølge den stoflige trekant. Yderligere klassificere det som "rent sand", hvis den falder ind under "sand" eller "lerede sand" områder af det stoflige trekant. Den stoflige trekant giver ikke tilstrækkelige oplysninger til at klassificere rent sand samt sorterede eller dårligt sorteres.

•Sæt jord i kategorien "sand med bøder", hvis det har mere end 50% sand men er ikke "rent sand." Kategorisere det som "mudrede sand" eller SM, hvis det er i området "sandet lerjord" i den stoflige trekant; kategorisere det som "lerede sand" eller SC, hvis det er i "sandet ler" eller "sandet ler loam" områder.

•Classify jord som "uorganisk silt eller ler" Hvis det indeholder mindre end 50% sand. Du kan ikke bestemme den flydende grænse af jordbunden baseret på den stoflige trekant.

•Categorize jord som "sande" eller "silt af høj plasticitet" Hvis det er i "silt", "sande lerjord," "lerjord" eller "mudrede ler loam" områder af det stoflige trekant. Klassificere jorden som "ler" eller "ler af høj plasticitet" Hvis det er i "ler", "mudrede ler" eller "ler loam" områder.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com