Sådan sparer du dør grantræer

June 18

Sådan sparer du dør grantræer

Uanset om du er voksende Colorado blå Gran (Picea pungens) for sin sølvfarvede blå blade eller hvidgran (Gran) som en frontrude, disse barske træer modstå kolde temperaturer, men er kræsen om de betingelser, de vokser i. Hvis de ikke er plantet i de rette betingelser, de bliver modtagelige for sygdomme eller synes at være døende, når de ikke. Bestemmelse af, hvilket er tilfældet er det første skridt til at gemme dit træ.

Først diagnosticere

Nogle problemer i graner klare sig i tid uden hjælp fra dig, men andre skal behandles kemisk. Det første skridt i at vide om dit træ har brug for behandling eller ikke er at finde ud af hvad skrantende det. Undersøg dit træ og opmærksom på, hvilken type skader det har, og hvor det forekommer. Bemærk f.eks., om nåle har slået lilla eller brun og om skaden er på den ene side af træet, de nederste grene, de øvre grene eller hele træet.

Rigtige træ, rette sted

Grantræer modstå ekstrem kulde, men de kan ikke lide stående i vandlidende jord eller har deres grene, pisket af stærk, vinter vind. Tørre vind kan forårsage vinter brænde, en ikke-fatalt betingelse, der forvandler nåle brune, begyndende med tips, og er mere almindelige på sydvest eller vindsiden af træet. Du kan beskytte dit træ fra vinteren brænde ved at plante en eller to rækker af windblocking træer på den fremherskende vind side. For at forhindre overwatering, kun give supplerende vand når de top tre inches af jord er tør.

Svamp problemer

Cytospora fordærve angreb Colorado blue og Norge (Picea abies) graner, begge hardy i US Department of Agriculture zoner 2 til 7. Når du først se bruning nåle på nederste grene og blålig hvid harpiks flyder fra dem, beskære grene tilbage til den næste laterale gren på mindst fire inches fra det berørte område. Forhindre spredning af sygdommen ved at spraye Sakse med en husstand desinfektionsmiddel og lad det tørre mellem nedskæringer. Venstre ubehandlet, cytospora værker vej op træet dræbe filialer, som det går. Det normalt dræbe ikke træet, men gør det grimme. Gran needle rust er en svamp, der vises på nål tips af hvidgran, hårdfør i USDA zoner 2 igennem 6, under kold, våd forårsvejr. Nålene bliver gule i midten af sommeren med orange eller hvidt fremskrivninger danner på dem. Rust kan inficere hele træ, men vil ikke dræbe det, selvom berørte nåle falder ned i efteråret. De vil vende tilbage i foråret. Sikre at sprinklere ikke er sprøjt på dit træ til at hjælpe afværge rust infektioner.

White Pine Weevil

Grantræer har overfladisk rod systemer og blive stresset under tørke, hvilket gør dem sårbare over for insektangreb. White pine weevil angreb leder skud i rødgran forårsager dem til at bøje som en hyrde krog og nåle til at falde ned. Det er mest almindelige på træer mindre end 20 fod høj, og er dødelig for træer mindre end 4 fod høje. Behandle weevil problemer ved beskæring væk alle dødt væv. Taske beskæring grenene og afhænde dem. Forhindre spredning problemet efter sterilisation din Sakse med en husstand desinfektionsmiddel efter hver 10 nedskæringer.

Gran Sawfly og Gran Budworm

Yellowheaded Gran sawfly og Gran budworm feed på nye blade på hvid, blå og sort (Picea mariana) grantræer. Sort Gran er hårdfør i USDA zoner 3 til 6. Sawfly skader er set fra omkring medio maj til juli. Hvis venstre ubehandlet, kan det alvorligt defoliate og dræbe et træ i tre til fire år. Umodne sawflies ligner en lille grøn larve med gule eller rødlige hoved. Gran budworm ligner en brunlig farvet caterpillar, er omkring 1 tommer lang og forårsager skader fra omkring juni til August. Den tygger nåle og spinder silke spind på enderne af grene, primært i træ krone. Venstre ubehandlet, nåle bliver brune, og efter tre år, træ crown dør. Efter omkring fem år dør hele træet.

Skadedyrsbekæmpelse på Gran

Når du først opdager blandes sawflies eller budworms 1 spsk insekticid sæbe med 1 gallon af vand for at skabe en løsning, én procent. Spray ramte områder indtil grundigt belagt i løbet af aftentimerne. Høje træer, hyre en professionel til sikker behandling af træet kronen. Gentag hver fem til syv dage indtil angrebets er elimineret. Følg alle instruktioner på insekticid sæbe etiketten for at sikre, at det er sikkert for dit træ og bære nogen beskyttede gear nævnt, såsom beskyttelse af øjne.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com