Sådan starter du en have, og hvad materialerne skal bruges

March 1

Sådan starter du en have, og hvad materialerne skal bruges

Uanset om du drømmer om at have en køkkenhave eller vil tilføje farve til din landskab med årlig og/eller flerårige planter, sikrer ved hjælp af de korrekte materialer, at din nye have bliver starten til en produktiv start. Foråret er tiden for plantning en ny haven seng, men du kan begynde i sengen forberedelse i efteråret, så det er klar til brug så snart temperaturen varmer.

Placeringsvalget

Bestemmelse af havens websted, før du begynder forberedelse sparer tid og hovedpine senere. Den bedste haven site modtager beløbet og form for daglig sollys kræves af de planter, der vil vokse i haven, og dens jord afløb, fjerne stående vand som et problem. Vegetabilske planter og mange blomstrende planter kræver mindst seks timer af direkte sollys dagligt. Når det er muligt, skal du vælge et sted nær vandkilde til at lette arbejdet med kunstvanding, når planterne er i haven.

Bed stil

En haven bed typografi påvirker de materialer, der er nødvendige for projektet. Hvis et område har dårlig jord eller dårlig dræning, kan et højbed overvinde problemet. Selv hvis du ikke installerer et højbed, de fleste haver drage fordel af en form for kant til at adskille dem fra de omkringliggende græsplæne og landskab. Vinyl kantning, sten, mursten og træ giver kantning eller hævet bed bygning valgmuligheder.

Værktøjer og materialer

Afhængigt af den nye havens størrelse, skal du muligvis kun et par grundlæggende hånd værktøjer for havearbejde opgaver. En hakke, jord rake og spade er nødvendige, når du installerer en have. Ved hjælp af en power rorpind kan gøre kort proces med at installere en stor have. Fordi havejord kræver ændring af før planter er placeret i det, er ændringsforslag som kompost og gødning gavnlige materialer at have ved hånden. Hvis du bygge en hævet bed have, kan du brug for yderligere jord til at fylde det.

Bed forberedelse

Afgøre, hvad en ny havejord behov ved hjælp af en jord test på en stikprøve af jord fra haven. Enten en hjem jord-test kit kan bruges eller jordprøven kan tages på et laboratorium. Testresultaterne giver en guide til art og mængde af ændringsforslag eller gødning jorden har brug for. Med spade eller magt rorpinden, løsne top 8 til 12 inches af jord. Spredt over jorden en 2 tommer tykt lag kompost og slags gødning jord test angiver er nødvendige, og bland disse elementer med løsnede lag jord. Hvis haven er et højbed, kan derefter kompost og sække jord blive blandet sammen for at udfylde den højbed ydre ramme. Gulvafslibning rede jorden overflade med en rake forbereder det til udplantning.

Plantning Tips

Om du plante frø eller stiklinger, er anlægsplan et centralt element, når du starter en have. Placere høje planter i bagsiden af prydplanter senge. Plantning grøntsager gardens' høje planter på sengens nordlige ende forhindre dem fra skygge ud lavere-dyrkning grøntsager. Følg alle plante afstand retningslinjer på frø pakker og kimplanter oplysninger etiketter, så haven ikke blive overfyldte. Overbelægning gør planter udsat for skadedyr og sygdomme. Dækker havejord med en 2-tommer-tykke lag af bark barkflis eller halm barkflis hjælper med at forhindre ukrudt. Det sparer også jord fugt, så jorden ikke tørre for hurtigt.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com