Sådan testes en jordprøve stødpudeevne

August 16

Buffer er et kemisk begreb til at beskrive jord-systemets evne til at modstå ændringer i pH når sure eller grundlæggende behandlinger anvendes. pH er et mål for fri brint ioner (H +) i jorden. Arten af ionbytning er relateret til den kemiske sammensætning og struktur i jorden. Dette koncept kaldes kationudvekslingskapacitet (CEC), som har et positivt forhold til pH. Som pH stiger, så gør CEC. For at teste stødpudeevne jorden, behøver du at vide jord pH, arten og mængden af ioner i jord (CEC), og jordens struktur.En jord test kan viderebringe disse oplysninger og er den bedste måde til arealforvaltere til at bestemme de passende ændringer og gødning til deres jorder. Jord evalueringer bør gennemføres i efteråret eller foråret før vækstperioden begynder. Gør det selv-jord test for pH er tilgængelige fra din lokale landbrugs levering butik, men mere kompleks test som denne ene skal håndteres af en lab.

Instruktioner

•Decide hvor du vil indsamle jordprøver. Vælg mindst én prøveudtagning placering pr. 10 hektar. Prøven steder, generaliserer landskabet. Hvis du er bekymret om problemet spots, prøve dem og mærke dem klart, så de forbliver adskilt fra resten af prøverne.

•Plunge jord corer lige ned i jorden. Prøve at ploven dybde i dyrkede marker. Hvis du ikke dyrke, tage mindst en 10 centimeter dybt kerne.

•Tag jord fra kernen, og opbevar den i rene genlukkelig plastposer. Label poser med en permanent markør.

•Når du har alle dine prøver, kombinere dem. Fjerne rødder og klipper. Lad jorden lufttørre på et bord før ompakning det. Læg ikke din problem jord til den sammensatte prøve.

•Fyld ud lab papirarbejde og pakke dine prøver i en boks til at sende dem til laboratoriet. Den analytiske metode bruges til at teste den kemiske sammensætning af jorden kaldes Induktivt koblet Plasma--masse massespektrometri (ICP). Når du får din analyserede prøver tilbage fra lab, kontakt din lokale udvidelse office hjælp fortolke resultaterne, eller anmeld lærebog linket nedenfor for jord ændringsforslag anbefalinger.

•Sample felter hvert år.

Tips & advarsler

  • Gennemføre din jord prøvetagning inden din plantning dato, så du kan ordentligt planlægge din ændring programmer. Hvis du venter for længe i foråret, vil jord conditioning ikke ske før du plante.
  • Gør det selv-tests for pH og tekstur er tilgængelige. Du kunne gætte på den stødpudeevne og planlægge dine ændringer med denne information alene, men gødning og ændringer er dyre. Udgifter til professionel jord test er ubetydelige i sammenligning.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com