Sådan Treat Clematis til sen Frost

September 17

Sådan Treat Clematis til sen Frost

Planternes frosthårdførhed clematis vinstokke (Clematis spp.) varierer blandt de forskellige arter, men typisk intervaller inden for US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 11. Et bud, tropiske clematis udsat for frost er normalt skadet uopretteligt. Nogle kolde hårdføre sorter dø tilbage på første frost og dukke op i foråret, mens andre arter gå hvilende indtil foråret. Eftersæson frost skader nye vækst på kolde-hardy clematis vinstokke, men anlægget kan fortsætte med at vokse efter behandling. Nogle clematis vinstokke indstille blomsterknopper i det foregående år. Hvis disse knopper er beskadiget, kan clematis ikke blomstrer indtil det følgende år.

Instruktioner

•Lad planten forlader uberørt umiddelbart efter eftersæson frost som de beskadigede blade kan beskytte planten, hvis en anden sen frost opstår. Vent, indtil alle faren for frost er gået før behandling af en KLEMATIS. Selv en clematis, der ser helt død kan regrow.

•Kapacitet jorden omkring clematis og holde jorden mulched med bark chip barkflis at isolere planterødder i tilfælde af en anden frost.

•Disinfect et par af håndsakse i sprit til at forhindre spredning af sygdommen til KLEMATIS. Hvis du tidligere skåret en syge plante med grensakse og ikke desinficering bladet, kan du overføre sygdommen til clematis og yderligere mindske sin chance for at overleve.

•Klippe væk enhver sort, brun, visne eller ellers beskadiget plantemateriale til at helt at fjerne de frost-beskadigede dele af KLEMATIS. Skære ned til lige over en sund, ubeskadiget laterale gren, bud eller blad sæt. Nye vækst er mør, så det kræver muligvis skære hele anlægget tilbage til jorden hvis du beskæftiger sig med en plante, der døde tilbage til jorden om vinteren og spirede fra hvilende rødder. I de fleste tilfælde, vil du kun nødt til at beskære de nye vækst tips af modne vinstokke, der går hvilende uden at dø tilbage til jorden.

•Tilføj en all-round gødning til barkflis omkring planten og vand i at fremme ny vækst.

Tips & advarsler

  • Frost behandling er unødvendig, hvis du tager skridt i retning af frost forebyggelse, så snart du lære af en potentiel frost. Cover clematis vinstokke med spande, jute sække eller klud viklet omkring fire stakes for at oprette en beskyttende bur.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com