Sådan udfylder Aia dokumenter

July 16

Sådan udfylder Aia dokumenter

American Institute of Architects (AIA), er en 120 år gammel professionel organisation, der har skabt en omfattende suite af udbudsbetingelserne anvendelig hen til dens medlemmer til brug på arkitektoniske projekter. AIA dokumenter har aftaler om arkitekten, kunden og entreprenøren. De er bredt anerkendt i branchen, og de formularer og kontrakter er baseret på konsensus blandt ejere, arkitekter, advokater, ingeniører og entreprenører.

Instruktioner

•Find ud af AIA dokumenttypen, der er nødvendige for typen projekt, du laver. AIA udbudsbetingelserne er opdelt i to forskellige kategorier: "familier" og "-serien." Arkitekter brug "familier" formularer baseret på typen projekt eller levering metode anvendes. "Serie" former bestemmes af formålet for dokumentet.

•Find ud af, hvilken type projektlevering, der skal bruges. Dette vil afgøre slags "Familie", som vil blive fulgt i AIA dokumenter. En simpel boligprojekt er typisk en design, bud, bygge type projekt. Dette er hvor arkitekten designer huset, et bud indgives af en entreprenør, og derefter entreprenøren bygger projektet. Dette er den mest almindelige type af projektet. Der er 8 forskellige typer af projektets leverancer beskrevet i AIA dokumenter.

•Etablere "Serie" af dokumenter, der kræves for projektet. Der findes flere forskellige kategorier i "serie" dokumenter. Dokumenterne er opdelt i 5 faser af tjenester at arkitekten sørger for deres klient. De 5 faser i service er: skematisk design, designudvikling, konstruktion dokumenter, budgivning og forhandlinger og byggeri administration. AIA dokumenter er opdelt i 6 alfanumeriske kategorier baseret på dokument brug eller formål.

•Fyld formularen til det konkrete projekt. AIA dokumenter er udfyldt elektronisk via en AIA leverandørejet software, der tillader dig at udfylde de specifikke projektoplysninger i et tomt AIA dokument form. For AIA A101 Standard Form mellem ejeren og kontrahenten, Udfyld ejerens oplysninger på den første linje og kontrahentens oplysninger på den anden linje. Den aftalte ved byggeri omkostninger vil blive fyldt på den linje, der beder om kontraktbeløb. Datoen for byggeri vil være udfyldt på den tomme linje, der beder for nærværende kontrakt. Både ejer og entreprenøren skal underskrive og har kopier med originale underskrifter for deres filer.

Tips & advarsler

  • Division af staten arkitekt skal have oprindelige våde underskrevne kopier af aftalerne, hvis projektet falder ind under deres jurisdiktion.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com