Sæson plantning Guide for grøntsager

April 8

Sæson plantning Guide for grøntsager

Hjem haven grøntsager kan plantes i hver sæson, hvis du bor i et varmere klima, eller har beskyttelse fra elementerne som en kold ramme, drivhus eller indendørs frø-start hylder. Nøje planlægge din beplantninger i forhold til gennemsnitlige sidste og første frost datoer i dit område for at optimere dine grøntsager vokser i hver sæson.

Oprette en unik tidsplan

Et løsbladssystem notebook gør et fantastisk værktøj til at skabe en grøntsag plantning tidsplan. Etiket ark papir, perforeret notebook for hver uge i året, og Indsæt papirerne i orden i din notesbog. Markerer din første og sidste gennemsnitlige frost datoer på de relevante sider (disse kan variere inden for et hårdførhed zone afhængig af din højde, sol og vind eksponering), så mærke hver efterfølgende uge med hensyn til dens interval før eller efter sidste og første gennemsnitlige frost datoer.

Bemærk på din tidsplan frøposen anbefales start og transplantation datoer for hver sort. Mange grøntsager, som gulerødder eller radiser, kan plantes i successive starter hver to uger for at sikre igangværende høst. Markere den tidligste plante dato for disse i din notesbog, så planlægge yderligere start datoer hver to uger indtil begyndelsen af efteråret.

Bemærk eventuelle justeringer at gøre næste år baseret på den nuværende års resultater. Kopiere over alle ændringer på frisk ark papir i den hvilende vintermåneder, og du vil have skabt en unik årstidens tidsplan til at maksimere produktionen i dit hjem køkkenhave.

Frø pakke ansøgningsdato vejledning

Opret en fysisk sæson plantning guide for dine grøntsager ved at gemme frø pakker i kronologisk rækkefølge. Køb billig pap indeks kort arkivering kasser fra en papirvarer butik, og mærke hver af såsæsonen: vinter, tidlig forår, forår, sommer, falder og slutningen af efteråret. Lagre i hver kasse frø skal plantes i samme sæson, om direkte udendørs i jorden eller til indendørs frø bakke starter. For eksempel, ville boksen tidlige forår indeholde ærter og spinat pakker til udendørs plantning, samt tomat, peber og aubergine frø til indendørs frø bakke starter.

Blade, rødder og frugter

Den enkleste årstidens plantning guide hjem grøntsager er at huske udtrykket "Blade, rødder og frugter." Bladene vokser hurtigt og har de laveste lys kravene i standard have grøntsagerne. Plante bladgrøntsager som salat, spinat, kål og grønkål i det tidlige forår og sene sommer for forår og efterår vokser i kortere, koldere dage. Rødderne har brug for masser af vand, så vegetabilske afgrøder, som indebærer, at spise planten rødder--rødbeder, majroer, radiser--billetpris bedst dyrkes i de køligere, rainier dage i foråret og efteråret. Frugterne kommer fra blomster, der blomstrer i solen, og frugt kan kun ske efter plantens rødder og blade er fuldt udvokset. Dermed vegetabilske planter, hvor frugterne er spist - meloner, tomater, peber, auberginer--er høstet i sensommeren, og bør plantes, når jorden er varm nok til at fremskynde anlægget udvikling mod frugtproduktion.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com