Sæsonen til at plante majs

November 13

Sæsonen til at plante majs

En øre af majs, friske fra haven, er søde og saftige og smager langt bedre end de ører på markedet, der har været at miste smag som de vente med at blive købt. Plantning majs i hjemmet haven kræver dog tilstrækkelig sollys, plads, jordtemperaturer over 60 grader F og en varme vækstsæson. Timingen af disse betingelser varierer efter hvilket USDA hårdførhed zone du bor i.

Zoner 2-4

Den gennemsnitlige sidste frost datointerval for USDA hårdførhed zoner to, tre og fire er fra maj 1 til maj 31. Du kan plante majs i disse zoner i forsommeren, omkring to uger efter den gennemsnitlige datoen for den sidste drab frost, når jordtemperaturer har nået mindst 60 grader F. Fordi gennemsnitlige første frost datoer i disse områder er i sensommeren og tidlige efterår, Sørg for at vælge en tidlig modning sort.

Zoner 5-8

I plantning zoner fem gennem syv, er den gennemsnitlige sidste frost datointerval 30 marts-30 April. I zone otte, kan majs plantes omkring en måned tidligere. Du kan plante majs i disse zoner i slutningen af foråret, omkring to uger efter det gennemsnitlige tidspunkt for sidste drab frost. De fleste sorter af majs bør vokse godt i disse zoner, hvis plantet på tid, fordi gennemsnitlige første frost dato er ikke indtil næsten oktober.

Zone 9 og 10

I zoner 9 og 10 er gartnere mindre bekymret over vinter frost end sommervarmen. Majs kan plantes i disse zoner i det tidlige forår, marts og April og sensommeren, August og September, som giver disse zoner to dyrkning af majs sæsoner hvert år.

Plantning

Majs vokser godt i rige, let arbejdede, veldrænet jord. Den optimale jord pH for majs er 6.0 til 6,5. Anvende en 12-12-12 gødning med en sats på omkring 3 eller 4 lbs. pr. 100 kvadratfod på plantning tid, og tilføje en nitrogen-tunge gødning om halvvejs gennem vækstsæsonen. Plante frø 1 til 2 inches dyb, afstand planter omkring 8 til 10 inches fra hinanden i rækker, der er 2 til 3 fødder fra hinanden. Sørg for at plante mindst fire rækker dybt til at sikre tilstrækkelig bestøvning.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com