Sammenligninger af CFL pærer & almindelige pærer

March 29

Sammenligninger af CFL pærer & almindelige pærer

Den kompakt fluorescerende pære (CFL) blev først udviklet i 1970 ' erne af den generelle Electric company. I stedet for de velkendte vakuum pære bruges af glødelamper, udsender CFL lys gennem en spiral rør. CFL repræsenterer en vigtig nyskabelse i belysningsteknologi; forbrugere, der skal udskifte lyskilder i deres hjem bør være opmærksomme på flere vigtige forskelle mellem sparepærer og konventionelle elpærer.

Funktion

I stedet for en elektrisk strøm, varme en tynd wire glødetråd, som en glødepære, skaber CFL lys af den nuværende reagerer med argon gas og kviksølv damp, der udsender ultraviolet (UV) lys. Til gengæld slår UV-lyset fosfor belægning på den indvendige overflade af rør, som derefter udsender synligt hvidt lys.

Installation og anvendelsesmuligheder

Sparepærer kan bruges indendørs og udendørs og i belysning turneringsplaner normalt monteret med glødepærer. Mens glødepærer kan bruges med lysdæmper switches, der kan variere styrken af den elektriske strøm, bruger sparepærer konverteringsprogrammer, der producerer stabile aktuelle, når lampen er tændt. Dermed kan sparepærer ikke bruges med lysdæmpere.

Levetid

Sparepærer har en længere levetid end glødepærer, op til 15.000 timer sammenlignet med et maksimum på omkring 1.000 timer for standard incandescents. Jo sjældnere CFL er tændt og slukket, jo længere det vil vare.

Effektivitet

Sparepærer bruger betydeligt mindre elektrisk strøm end glødepærer. Forskellen varierer med lyseffekt, med lysere CFL pærer tilbyder endnu større energieffektivitet. Lysstyrken på en 100-watt glødepære kan matches af en CFL bruger omkring 25 watt. For boliger i varmere klimaer, sparepærer operere ved lavere temperaturer og placere forholdsmæssigt mindre stress på luftkonditioneringsanlæg end incandescents.

Omkostninger

Sparepærer er dyrere at producere og forbruge mere energi i produktionsprocessen. Sammenlignende effektiviteten af pærer når det bruges i hjemmet kompenserer for denne forskel. Men som følge af de højere produktionsomkostninger, sparepærer er dyrere for forbrugeren, koster op til 10 gange prisen på en sammenlignelig glødepære. Men den lavere energi bruger over tid, og længere levetid for pæren, kompenserer for de højere indledende udgifter.

Toksicitet

Flere stater kræver sparepærer til genbruges og ikke blandes med generelle trash når kasseret. Sparepærer skal håndteres med omhu, fordi de indeholder giftige kviksølv dampe, som kan udgives i høj koncentration, hvis pæren er brudt. Hvis dette sker, skal pæren omhyggeligt bortskaffes i en lukket metal eller klasse beholder. Giftige dampe er ikke et problem med brudt glødepærer.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com