Sammensætning af jordtyper

January 21

Sammensætning af jordtyper

Typen af jord i haven vil påvirke hvilke planter, du kan vokse. Fysiske og kemiske egenskaber af jord interagere og påvirker, hvor godt planter er i stand til at absorbere vand, ilt og mineralske ernæring. At kende sammensætningen af jorden vil hjælpe til at bestemme hvordan man kan forbedre det for plantevækst.

Fysiske egenskaber

Jordbunden består af mineraler, organisk materiale, luft og vand. De fysiske egenskaber af mineralerne og distribution af den organiske del af jorden påvirke tilgængeligheden af vand og luft til at plante rødder. Jord inddeles i tre teksturer--sand, silt og ler. Ler er sammensat af de fineste partikler og sands den groveste. Jord er sjældent rent sand, silt eller ler, men er i stedet, blandinger af alle tre teksturer.

Størrelse og sammenlægning af partikler påvirke bevægelse af vand og luft gennem jord. Mere tæt pakket partikler og aggregater oprette smallere veje, kaldes pore rum, som tvinger luft og vand til at bevæge sig mere langsomt. Ler, er på grund af deres partikelstørrelse, tilbøjelige til dræning problemer og ilt udsultning af planternes rødder. Sandjord, som flyder let præsentere et andet problem, fordi de ikke kan holde vand længe nok for rødder til at absorbere.

Kemiske egenskaber

Planter kræver også mineraler, herunder kvælstof, fosfor og kalium, der findes i jorden som ladede ioner. Kationudvekslingskapacitet og jord pH påvirke tilgængeligheden af disse næringsstoffer.

Vand findes i jorden som brint og hydroxyl-ioner. PH er et mål for brintion koncentration; Det angiver også, hvilke næringsstoffer er tilgængelige for planterne. Jord med et lavt pH mangler i kvælstof, kalium, calcium og magnesium, mens jord med en høj pH-niveau mangler i jern, mangan og zink. Planter kræver alle disse næringsstoffer.

PH-niveau påvirker også opløseligheden af natrium, calcium og magnesium. Ved høj jord pH påvirker disse tre elementer jordens struktur på således at ændre bevægelse af vand gennem jorden.

Biologiske egenskaber

Jord gået med liv fra bakterier til svampe insekter. Nogle bakterier og svampe har et symbiotisk forhold til planters rødder ved at fastsætte forskellige mineralske elementer i formularer, der er absorberet og brugbart for planter. Andre jordorganismer, såsom svampe, kan omgås planternes rødder og støtte rødder i vand optagelse. Fysiske og kemiske egenskaber kan påvirke svampe og andre organismer, der støtte planter i optagelsen af næringsstoffer og vand.

Administration af haven jord

Ændring af jord kan forbedre vand og næringsstoffer absorption af planter og sikre tilstrækkelig udluftning. For at afgøre, hvilke forslag til at bruge, skal du kende jordbundens fysiske og kemiske egenskaber. Jordstruktur bestemmes nemt ved at tilføje lidt vand til en jordprøve og forsøger at rulle det ind i et bånd. En jord test kit, eller et laboratorium, jord, kan hjælpe med at bestemme kemiske egenskaber.

Når du kender jordtype, tjekke med din lokale kooperativ Udvidelsesagenten til specifikke jord-ændring af anbefalinger. De vil også vide, hvad planter er bedst i din havejord.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com