Santolina frastøder skadedyr?

December 23

Santolina frastøder skadedyr?

Santolina er en aromatiske flerårig plante hjemmehørende i Middelhavsområdet og bruges i tidligere tider, som en astringerende og til at befri kroppen af tarmparasitter. Senere den skarp busk blev brugt til at frastøde lopper og møl og er en ingrediens i dag i mange naturlægemidler skadedyr afskrækningsmidler.

Typer

Santolina chamaecy parissus eller lavendel bomuld, som det er mere almindeligt kendt, er en grå-grøn busk med fine koral-lignende blade og gule knap blomster. Lavendel bomuld vokser 32 inches høj og kan lide fuld sol og veldrænet jord. Santolina virens, eller grønne santolina, har fine mørke-grønne blade med blege gule blomster. I varmere klimaer er en stedsegrøn busk. Grøn santolina vokser 24 inches i højden og skal beskæres tilbage hårdt i foråret for at forhindre det i at blive woody. Mindre kendte sorter af santolina omfatter grønne lavendel bomuld, rosmarinifolia--med blade, der minder om rosmarin-- og santolina napolitanske, som har fine, savtakkede blade.

Historie

Santolina blev brugt i det antikke Grækenland som et møl afvisende og tages internt til at behandle ringorm og parasitter hos mennesker. Kviste af santolina var strøet om gulve i palæer og hytter i England og kolonitidens Amerika til maske lugte og frastøde lopper og skadedyr. Poser af tørrede santolina har været brugt gennem tiden og bruges i dag til at frastøde møl.

Skadedyr

Washington State Department af fisk og dyreliv anbefaler plantning santolina for at afvise kaniner fra haven, og miljøministeriet i British Columbia foreslår at bruge busk til at afskrække hjorte. Frisk santolina kviste bruges til at frastøde lopper, og den tørrede urt bruges mod møl og myrer.

Metode

Plante santolina omkring omkredsen af den vegetabilske haven, flower bed eller frugt frugthave at afskrække kaniner og hjorte. Sprede friske kviste af urt omkring hund kennels og senge som en naturlig loppe frastødende. Brug den tørrede urt i breve alene eller cedar chips til at frastøde møl i uldent tøj og tæpper.Oprette en urte sæbe spray til brug mod myrer som dette en offentliggjort i The urt følgesvend, forsvare din have med Herb frastødende urt og sæbe Spray af Herbalist Susan Belsinger og Tina Marie Wilcox. Hæld 1 kvart kogende vand over ½ kop hver frisk santolina og Rejnfan blade. Cover og stejle, [blød], 30 minutter. Strain blade, og tilsæt 1 spsk Murphy's Oil sæbe og 10 dråber vetiver olie. Hæld i en sprayflaske og bruge efter behov på myrer.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com