Savsmuld & kompostering

October 25

Savsmuld & kompostering

Dedikeret gartnere elsker at kompost og de vil kompost alt muligt. Alle plantemateriale kan komposteres bortset fra rødderne af flerårigt ukrudt, som ikke dræbes af hjemmet kompostering proces. Træ og bark føjes ikke til komposten, da de tager mange år at rådne ned, men savsmuld kan komposteres. Det kræver nogle forberedelse og skal kommer kun fra umalet og ubehandlet træ.

Overvejelser

Hvis frisk savsmuld er lagt på komposten eller direkte på jorden, siver det ned nitrogen fra jord og planter. Savsmuld er meget høj i carbon og de bakterier, der fordøje det kræver kvælstof hertil. Hvis savsmuld føjes til komposten, tilføjes ekstra kvælstof skal også i form af husdyrgødning. Gødning fra fjerkræ og enhver planteædere kan føjes til heap'en, gylle fra mennesker, grise, katte og hunde bør undgås, da det indeholder parasitter, der kan overleve den komposteringsproces.

Advarsel

Dr. Charles xus forskning bekræfter, at træ indeholder kemikalier såsom phenol (carbolic syre). Det er bedst at fjerne disse før du tilføjer savsmuld til kompostbunken. Få et heap med savsmuld og overlade det til mindst fire uger, helst op til et år, vandes regelmæssigt og dreje hver uge. Phenolerne vil leech ud af savsmuld sikrere til kompost. Alternativt, brug savsmuld til havegange for at undertrykke ukrudt. Efter et år, skal du blot tilføje det til kompostbunken eller grave det ned i jorden med masser af kvælstof rige gødning.

Kvælstof-CO2 Balance

Den perfekte kompostbunke indeholder lige store mængder af kvælstof og kulstof rige materialer, ofte kaldet "grønne og brune." Kvælstof rige ingredienser er "grønne" fra græs stiklinger, årlige ukrudt og den grønne vækst af flerårigt ukrudt, men ikke rødder. Nogle gartnere vokse kulsukker specifikt til at tilføje til deres komposten og skræller fra køkkenet, teposer og kaffegrums kan tilføjes som kan knust æggeskaller. Gødning fra fjerkræ og planteædere er kvælstof rige og human urin fortyndet 20:1 fremskynder komposteringsproces, især nyttigt hvis savsmuld er tilføjet til heap'en.

Fordele

"Brune" rådne mere langsomt men tilføje bulk og krop til kompost. En bunke af "grønne" alene ville hurtigt blive til en ubehagelig slimet rod, især hvis der er masser af græs stiklinger. "Brune" er rig på kulstof og omfatter halm og derivater som papir og pap. Sengetøj fra vegetar kæledyr kan også tilføjes, som kan phenol-fri savsmuld. Ud over at bringe bulk til komposten, opsuge disse "brun" ingredienser vand og kvælstof-rige frugtsaft fra rådnende vegetation, forhindrer simpelthen leecher i jorden. Havearbejde vide hvordan beskriver brugen af savsmuld i kompost dynger.

Perfekt kompost

Savsmuld er et værdifuldt supplement til kompostbunken. Den ideelle bunke er lavet af vekslende lag kulstof og kvælstof-rige materialer. Tilføje et lag af grønne og følg med et lag af brune og tilføje nogle gødning. Pelleted slagtekyllingegødning er helt fint, hvis du ikke ønsker et lille bjerg af hestegødning i din værftet. Holde bunke fugtig, men ikke våd, og drej eller lufte det lejlighedsvis, og resultatet bør være en rig, mørk jordet materielle fuld af næringsstoffer for dine planter


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com