Sensation lilla buske

December 11

Syrener er gammeldags grundpillerne i hjemmet haven. Deres store toppe af opretstående lilla blomster pynte haven i foråret i et prangende optøjer af farve og duft. Lilla--Syringa spp.--er en alsidig familie af planter, kommer i mange størrelser og farver.

Beskrivelse

Sensation er begunstiget for dens dyb lilla kronblade beskæres på de ydre kanter med en pæn stribe af hvidt. Ikke alt for forskellige fra de fleste syrener i sin vækst, Sensation vokser til omkring 12 fod høje og 8 fod bred i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 3 til 7. Det prangende blomster er født i store toppe. Det kan være dyrket som en fuld busk eller et lille, vase-formet, multi-trunkeret træ.

Kultur

Sensation lilla bør plantes i fuld sol. Det kræver fugtig, veldrænet jord for bedste vækst. Hvis plantet i klamme jord, vil det mislykkes at trives og dø. Regelmæssig befrugtning efter blomstring med en lav-kvælstof gødning, som 5-10-10, øger blomst produktion. Sensation har ingen regelmæssig beskæring behov, medmindre du ønsker at forme planten eller reducere dens størrelse. Deadheading brugt blomstrer lige fremme efter blomstring gør, men ny vækst og større knop produktion til det følgende forår show.

Problemer

Selv om Sensation ikke er blandt de hårdest ramte syrener, er det nogle gange modtagelige for meldug, en fælles lilla problem. Fuld sol og plads til at vokse til sin fulde potentielle sikrer god luftcirkulation, minimere meldug. Undgå overhead vanding, som tisser bladene og tilskynder meldug. Manglende evne til at blomstre kan være forårsaget af overdreven kvælstof programmer, der tilskynder til grønne vækst på bekostning af blomstring. Beskæring en lilla i sommer eller efteråret fjerner det følgende års blomsterknopper.

Tips

Syrener er naturligvis identificeret med deres søde duft. Da Sensation har en let duft, plante det med andre mere duftende sorter, hvis du ønsker en større olfaktoriske oplevelse. Holde Sensation lilla mulched for at beskytte rødderne mod sol og vind, især i de sydlige ekstremer af den voksende region. Picking armloads af blooms at tage indendørs ikke kun forskønner dit hjem, det tjener også bekvemt at deadhead Sensation, forberede sommer bud produktion.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com