Sikker insekticider til tomatplanter

December 3

Sikker insekticider til tomatplanter

Med bekymringer over langsigtede virkninger af kemikalier i fødevareforsyningen, er mange mennesker begyndt at dyrke deres egne grøntsager. Tomater er nemme at dyrke og kan dyrkes i en have eller på terrassen. Undgå traditionelle insekticider lindrer at bekymre sig om bivirkninger, men tomater er udsat for et væld af skadedyr, som skal fjernes, så de ikke ødelægge afgrøden. Der er flere sikker insekticider, der kan bruges, og de koster ofte mindre end kemikalier.

Bacillus Thuringiensis

Bacillus thuringiensis eller Bt, er en naturligt forekommende insekt bakteriesygdom, der er den aktive ingrediens i mange insekticider. Det er sikkert for mennesker og dyreliv, og findes i jorden i hele verden. BT blev først opdaget i 1911 og virker ved at lamme fordøjelsessystemet af insektet. Det forårsager insekter at sulte ihjel. BT er effektiv på tomat hornworms, som ofte ikke findes indtil de har ødelagt tomat stængler.

Insekticid sæbe

Insekticid sæbe er et bredspektret middel, der er effektivt mod bladlus, whiteflies, mealybugs og andre soft-rørige skadedyr. Det virker ved at kvæle den udvendige hårstrået lag. Det bør anvendes med forsigtighed omkring gavnlige insekter såsom mariehøns og lacewings.

Olier

Flere typer af olier kan bruges alene eller i kombination til at frastøde tomat skadedyr. Indført i 1865, blev petroleum den første olie bruges til at forebygge skadedyr på planter. Fisk, planter og æteriske olier fremstillet af forskellige planter er også sikkert insekticider. Planteolier og petroleum undertrykke nogle svampesygdomme, herunder meldug. Olier kan styre soft-karrosseri insekter såsom bladlus, mider, thrips, whiteflies, mealybugs og psyllids.

Pyrethrum

Pyrethrum er en botanisk (plante-baserede) insekticid afledt af de pulveriserede, tørrede blomsterhoveder af pyrethrum daisy. Det er en hurtigt virkende kontakt gift der lammer insekt og er især effektiv på drivhusgasser whiteflies. Pyrethrum er ikke må forveksles med pyrethoids, der er syntetiske forbindelser ikke godkendt til brug i økologisk produktion.

Tips

Mange tomat skadedyr kan minimeres ved god plantning praksis. Sædskifte forebygger mange problemer ved at plante tomater i den samme Loco kun én gang hvert tredje år. Dette afskrækker de svampe, der forårsager root rot. Plante dild i nærheden af tomater til at tiltrække hornworms; de er meget nemmere at spotte og ødelægge. Et andet trick til at styre hornworms er til at drysse cornmeal omkring tomater. Hornworms kan ikke fordøje det og vil eksplodere. Sørg for planter er fordelt langt nok fra hinanden for god luftcirkulation, og undgå overwatering.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com