Skadedyr af rød eg træer

April 4

Skadedyr af rød eg træer

Arternes rød eg (Quercus rubra) omfatter nordlige, sydlige, og Texas rød eg og vokser over en betydelig del af den amerikanske afhængig af sorten, kan det nå en typisk højde 60-75 fod med en baldakin spredning på ca 45 fod. Rød eg soegeren er de væsentligste skadedyr, der invaderer træet.

Red Oak soegeren

Rød eg soegeren (Enaphalodes rufulus) får sit navn fra sin hengivenhed til handlingen at kedeligt ind i skoven af rød eg. Voksne kan måle over en tomme i længden og er rødbrun i farven. Angreb får undervejs i juli eller August, som voksen rød eg soegeren lægger æg i sprækker i barken af træet. Skraveret larver bore derefter ind i skoven, ofte tunneling omkring hele bredden af gren eller stammen, forårsager ar og girdling.

Proces

Resultatet er en svækket træ, der bliver mere modtagelige for andre insekt angreb og sygdom. En longhorn Bille, rød eg soegeren opstår kun i ulige år, rapporter University of Arkansas, og kræver to år at fuldføre sin cyklus af liv. Fleste af modne røde egetræer kan overleve et begrænset angreb, men et massivt angreb kan være fatal for træet--normalt dræbe det i det andet år af angreb.

Overvejelser

Rød egetræer i et landskab eller bymæssig sammenhæng er mindre modtagelige for angreb fra soegeren, overvejer at bolig og byens træer er ofte bedre vandes og mindre stressede end deres kolleger i naturen. Derudover samles urban træer ikke i omfattende bevoksninger af rød eg træer, en anden betingelse, der minimerer urban indvirkning fra rød eg soegeren. Insektet er hjemmehørende i Nordamerika og spænder fra Canada til Florida til Texas.

Naturlig kontrol

Parring sker på værten træet med den kvindelige æglæggende over 100 æg, 95 procent af dem overleve. Exit huller, misfarvede bark patches og våde pletter er blandt de afslørende tegn på angreb af natlig rød eg soegeren. Den ledende biologisk bekæmpelse er venligst udlånt af spætter. US Forest Service angiver, at fuglen er i stand til at reducere soegeren larver ved så meget som 40 procent. Myrer er også en naturlige rovdyr af rød eg soegeren.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com