Skadedyr og sygdomme af roser

October 15

Roser er modtagelige for en række forskellige sygdomme og insekt problemer, der påvirker i rødder, blade og blomstrer. Symptomerne varierer fra kosmetiske skader på plante død, afhængigt af hvilken type insekt eller sygdom.

Rose skadedyr

Bladlus, som er pæreformet insekter, der varierer i farve fra rødlig-pink lysegrøn, er store skadedyr i rose beplantninger. De angriber nye knopper og skud, forårsager deformitet i blomster og blade. De udskiller også en sød, vandig substans kaldet honningdug, som tiltrækker myrer. Japanske biller har metallisk grønt organer og kobber-farvede wing dækker. De spiser mørt plantematerialet fra mellem ribber, forlader løv med en skeletteret udseende. Rose sneglene er lys grøn larve insekter, som skeletonize blade, mens rose chafers, som er lys tan biller med røde ben, feed på blomstrer.

Rose sygdomme

Diplocarpon rosae svamp, der forårsager rose sort plet sygdom, skaber sorte pletter på blade. Bladene falder for tidligt, hvilket resulterer i dieback, bladtab og nedsat kraft. Phragmidium-Svampen forårsager rust sygdom; orange vækster vises på blade overflader. Roser er også modtagelige for Sphaerotheca pannosa svamp, der forårsager meldug. Hvide pletter vises på bladene og bladene krøller og falder fra anlægget, hvilket resulterer i bladtab. Botrytis cinerea Svampen forårsager botrytis blight, en sygdom, der angriber og dræber blomsterknopper og skaber en grå svamp på blomster og blade.

Forebyggelse/løsning

Bladlus, japanske biller, rose snegle og oversideslidgarn skadedyrsangreb behandles med insektdræbende sprays eller sæber. Steg bladlus og snegle er også fortrængt fra anlægget ved at sprøjte det med en lind strøm af vand. Sort plet, rust, meldug og botrytis blight behandles med svampedræbende sprays. Rive op nedfaldne blade, bidrage beskæring syge Stokke og plantning sygdomsresistente sorter også til at reducere sygdomsudbrud.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com