Skal du skære et Reblooming Iris?

May 10

Skal du skære et Reblooming Iris?

Iris er kendt for at blomstre spektakulær blomster i foråret eller forsommeren. Nogle iris pryder landskab med en anden eller tredje blomstrende periode. I tempererede klimaer, kan disse reblooming iris potentielt blomstre og slukkes hele året. Hvis dette er tilfældet for din reblooming iris, bør du ikke klippe dem tilbage. Men i de fleste tilfælde reblooming iris stop blomstrende efter en anden eller tredje gang og dø tilbage til jorden efter en hård frost. Skære dem er tilbage derefter en farbar vej, hvis det ønskes.

Fordelene ved venter

Hvis du holde ud på at skære ned din reblooming iris, kan de bare blomstre igen. Så længe de er grønne, kan de overraske dig med en anden bloom cyklus, ofte i sensommeren eller tidlige efterår. Husk på at den anden eller tredje blomstrende periode ikke bliver så store som først. Og selv hvis din iris ikke rebloom dette vækstsæson, jo længere du lade den grønne blade forblive intakt, jo længere de bliver nødt til at lagre energi i deres rødder for næste års vækst og blomstrer.

Nødvendigheden af at skære

Nej, du behøver ikke at skære reblooming iris. Det tilføjer blot æstetiske værdi. Mange gartnere ikke kan lide udseendet af plain løv. Stilke vil dø tilbage til jorden i efteråret og vinteren efter den første hårde frost. De vil i sidste ende falde over og udgør ikke nogen rådnende risiko. Du kan imidlertid nødt til at rydde op i haven lidt i foråret.

Når at skære

Når bladene vender brune eller dør tilbage i efterår eller tidlig vinter, er det ideelle tidspunkt at skære ned din reblooming iris, hvis du ønsker at. Også, efter et par år, vil du lære de blomstrende mønster af din iris. Du kan derefter klippe dem tilbage et par uger efter den sidste kendte blomstrende cyklus, hvis det ønskes.

Beskæring Tips

Skære ned løvet til jorden med et par rene, skarpe sakse. Før den første frost hård frost når temperaturer forventes at dyppe under 28 grader Fahrenheit, afbrød enhver stilke med blomster eller knopper på dem. Bringe dem indendørs og læg dem i vand for at nyde. De vil kun dør udendørs.

Andre Tips

Reblooming iris har ofte brug for dividere hver to til tre år, som haven bliver overfyldte eller blomstrer falde, fordi for meget plante konkurrerer om de samme vand og næringsstoffer i en begrænset plads. Befrugte din reblooming iris med en lille smule mere gødning end du ville regelmæssige iris, ved hjælp af en gødning, der er lav i kvælstof, såsom en mærket 5-10-5, lige så blandet med superphosphat gødning, såsom en mærket 0-45-0. Reblooming iris har også brug for mere vand end almindelige iris.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com