Skygge tolerante stueplanter

March 14

Skygge tolerante stueplanter

Stueplanter har deres egne udfordringer at overvinde. Indendørs miljøer er anderledes end udendørs og ofte omfatter ting som en høj grad af skygge. Der er dog nogle planter, der er perfekt egnet til dette miljø, og faktisk gøre bedre indendørs end ud, hvor det er sværere for at finde de rigtige skraverede, forhold.

Dieffenbachia amoena

Også "dumb sukkerrør," denne plante kommer med advarsler. Dens saft er giftig og hvis du har børn eller kæledyr, dette er ikke anlægget for dig, da det kan dulme munden, lamme stemmebånd eller endda vise sig fatal. Det er alligevel en populær og ofte anvendte stueplante. De kan vokse til at være omkring 6 fod høj og har mørke grønne blade med årer, der er foret med fløde eller hvid aftegninger. De tåler svagt lys godt og hårde planter. Mens de blomstre, og kan gøre det på ethvert tidspunkt af året, så længe de har de rette betingelser, er de ikke prangende. Ligesom de fleste stueplanter, har de brug for en veldrænet jord og skal holdes fugtig.

Aglaonema

Dette er familien af skygge-elskende, langsomt voksende planter. Kollektivt, de kaldes også "Kinesiske evergreen" og deres native levesteder er i tropiske skove, hvori de er heldig at få endnu et kort anfald af sollys. Dette gør dem fremragende skygge planter, og i virkeligheden høj lys niveauer vil skade dem. Forskellige planter i familien vokse i forskellige størrelser, med nogle variationer vokse til at være op til 40 inches høj. Alle af dem producere tykke og tætte løv, ofte med striber langs midribs eller laterale vener af bladene. Planterne kommer i en bred vifte af farver, med striber, der kan være alt fra bleg grøn mørk grøn til creme på lysegrøn og mange kombinationer i mellem.

Philodendron xanadu

Planterne er nemme at dyrke, vokser hurtigt og kan nå en højde på 4 fødder med en 4 - til 6-fods spredning. Dens grågrønne blade kan vokse til omkring 18 inches og hænge ned fra planten at skabe tyk, attraktive løv. Det er også hårdføre og ikke normalt udføres af skadedyr og kan lide våde jorde, der er sure eller kun svagt basisk. Selvom det blomster hele året, er dens blomster ikke prangende. Det gør godt i skyggen, men er ikke så skyggen-afhængig som Aglaonema.

Gardenia jasminoidies

Den fælles gardenia gør en god stueplante og kan lide en del skygge, selvom du skal placere det i nærheden af et vindue, hvor det kan få nogle solen. De er store container planter, vokser til mellem 5 og 6 fod med en lige spredning, når de har plads. Disse bredbladet evergreens er sæsonbestemte bloomers, producerer store hvide blomster med berømte gardenia duft. De er høje vedligeholdelse planter, og lide fugtig men veldrænet, sur jord, der er rig på humus.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com