Små runde sorte biller på lilla piletræer

January 12

Små runde sorte biller på lilla piletræer

Piletræer er en fast bestanddel af den afslappede og smukke landskab. Deres hængende grene giver næsten straks en følelse af fred og ro. De kan være plaget af skadedyr; Hvis du oplever en runde, sort Bille på din lilla willow, kan det importerede willow leaf beetle. Kontrol må ikke være nødvendig, men der er muligheder for pågældende boligejere.

Beskrivelse

Voksne er små, runde biller kun ca 1/8 tomme i længden. De er mørke metalliske blågrønne til næsten sort. Larverne er lidt større på 1/4 tommer i længden og er mørk blåsorte. Larverne har knuder langs længden af deres organer. Voksne og larver findes i fodring grupper på bladene.

Livscyklus

I slutningen af foråret emerge overvintrende voksne fra sprækker i willow bark eller under snavs pæle til foder og lægge æg. Æg er gule og lagt på undersiden af bladene. Inden for et par dage bliver æggene klækkes og larver vil begynde at fodre. Af juni eller juli, disse larver vil være blevet voksne og vil lægge den anden generation af æg. I efteråret, vil voksne fra denne slægt finde overvintrende websteder og venter på foråret. En tredje generation er muligt i år med et varmt efterår.

Skader

Skader af importerede willow leaf biller er typisk kun fatal, hvis det sker i flere på hinanden følgende år. Larverne skeletonize ældre blade, fodring på væv mellem vener. Voksne tygge hak eller huller i ny vækst. Skadedyrsangreb kan forårsage bladene bliver brune og give træet et svedne udseende, ifølge Cornell University.

Kontrol

Da skaden ikke er typisk fatal, er kontrol ikke generelt nødvendigt. Hvis træet er i fare eller opretholde sine prydværdi er kritisk, er insekticider, der indeholder bakterien Bacillus thuringiensis var. tenebrionis sikre og effektive. Andre kemiske muligheder omfatter gartneri olier, insektbekæmpelsesmidler sæber og produkter indeholdende spinosad.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com