Sølv jord Bugs

October 2

Sølv jord Bugs

Grave i haven kan slå op nogle meget mærkelige insekter. GRUBs, tusindben, mange sorter af biller og selv disse sølv-pansrede skabninger, isopoder. Isopoder (almindeligvis kendt som pillbugs, sowbugs, roly-poly bugs eller woodlice) er ikke insekter overhovedet, men en land-bolig krebsdyr. Deres panser plating kan variere i farve fra hvid til sort, og selv nuancer af brunt, men de fleste er grå eller sølv.

Krebsdyr

Mens isopoder findes kravler rundt i jorden sammen med mange former for insekter, er de faktisk krebsdyr såsom krabber og hummere. Sowbugs og pillbugs er nogle af kun et par krebsdyr arter, der kan findes på land. Disse 1/2-inch lang væsener lever af rådnende sagen som deres akvatiske modstykker og trække vejret gennem gæller. Hvis jorden er for tør, vil disse isopoder søge mere fugtige steder eller dø.

Sowbugs og Pillbugs

Sowbugs (Porcellio laevis) og pillbugs (Armadillium vulgare) er forskellige væsner helt, selv om begge medlemmer af ordenen Isopoda. Fordi de to krebsdyr er mere ens end forskellige, er de ofte slået sammen når drøftet. Pillbug har en unik evne til at rulle sig i en kugle, når det foregriber fare; sowbugs mangle denne evne. Sowbugs har også en ekstra par vedhæng på deres hale-enden kaldes uropods.

Reproduktion

Isopoder reproducere ikke ligesom insekter. Den kvindelige tanglus har specialiserede strukturer på sin underside, der holder hendes æg. Når æggene klækkes, omkring to måneder efter indbetaling, vil unge forblive i posen i seks til syv uger før emerging. Når opstået, tilbage baby isopoder del måder med deres mødre og aldrig. Hver kvinde tanglus kan bære mellem 25 og 200 æg og op til tre generationer per år, afhængigt af klimaet.

Skader

Isopoder betragtes generelt ikke være farligt at haver. De findes ofte gemmer sig i fugtige steder, såsom under dækningsmateriale eller haven klipper. Isopoder generelt lever af rådnende spørgsmål men vil feed på rødderne af planter, hvis andre fødevarer ikke er let tilgængelige. De lejlighedsvis finde deres måder i kældre og gennemsøgning mellemrum men skader ikke ejendom eller bid.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com