Sorgløs stauder i Zone 6

July 24

Sorgløs stauder i Zone 6

Zone 6 gartnere har bedst fra begge verdener. Ændring af sæsoner fra kolde til varme til at varme og tilbage åbner op for en næsten endeløs valg af planter. For at sikre en sorgløs haven, afgøre hvilke planter vokser vildt i dit område og derefter vælge hybrid stammer af dem. Vilde roser foreslå at dyrkede dem vil også blomstre og bigeneric Tusindfryd kommer i alle størrelser.

En uformel Garden

Engelsk cottage garden er indbegrebet af en sorgløs stil med sin lackadaisical vifte af planter, hver en flyder ind i sin nabo rum i en riotous visning af vækst. For at skabe denne effekt, skal du vælge spredning, semi-invasive planter såsom bee balm, echinacea, Storkenæb geranium, gaillardia og coreopsis og intersperse dem her og der med delphinium og Fingerbøl pigge. Plante bunddække som snow-in-summer og Dansk Bellis i spidsen.

En formel haven

For dem, der foretrækker en mere struktureret udseende af easy-care planter, der "ophold sætte" endnu få større og smukkere med hver passerer år, valg som iris, daylilies, pæoner, ballon blomster, koral klokker, er hosta og Diktam perfekt. Bunddække planter som krybende timian, "blå klip" klokke og dværg Løvefod kan bruges til at fylde i områderne omkring og mellem planterne.

Anlæg til forår, sommer, efterår og vinter

En vellykket flerårige haven er en, der giver fokale renter hele året. Tidlige forår planter såsom krybende floks, dværg iris og natlys vige for sent forår pæoner, tyske iris og Jagthorn ukrudt, efterfulgt af forsommeren blomstrende stauder som valmuer, bellflowers og candytuft. Denne række af bloom fortsætter hele sommeren i efterårets array af heliopsis, høje sedum, asters og butterfly ukrudt. Frø bælg venstre tilføje på Sibirisk iris, echinacea og clematis vinter interesse.

Give planterne en god Start

Uanset stil haven du vælger eller hvilken planter du vokse, den sande hemmelighed til en sorgløs haven ligger i jordbearbejdning. De fleste stauder har dybe rodsystem og har brug for god jord gravet og hæves til mindst 18 inches for deres fortsatte sundhed. Fjerne alle ukrudt og græs før arbejdet masser af kompost og lerede jord ind i haven. Tilføje en tomme eller to af kompost og befrugte en gang om måneden i hele vækstsæsonen at holde stauder i topform.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com