Sort blad Tips på Gardenia planter

July 30

Sort blad Tips på Gardenia planter

Gardenias vokser kun i milde klima og kræver mere vedligeholdelse end de fleste buske. Men deres dejlige, duftende blomster fyldes op for enhver ulejlighed de måtte forårsage. Gardenias er underlagt flere sygdomme og insekt problemer. Formoder sodede skimmel eller root rot som årsag til sort blad tips, selv om andre problemer kan være til stede så godt.

Root Rot

Roden rådner er forårsaget af flere svampesygdomme og forårsage rødderne til at rådne, til sidst drab anlægget. Oprindelige plante symptomer omfatter gul, brun eller sort blade, der falder. Anlægget kan forekomme usundt for lang tid eller pludselig slip blade. Ene side af anlægget er ofte påvirket mere end anden siden. Grave op anlægget og inspicere rødderne, hvis du har mistanke om root rot. Skåret væk enhver rødder, der er brune og syge. Hvis anlægget har stadig sunde hvide rødder, genplante det efter fjerner den syge del. Ellers smid anlægget. Forhindre root rot ved inspektion børnehave planter før køb. Kigge efter sunde, hvide rødder i stedet for brun rådnende ones. Plante gardenias i et område med veldrænet jord. Brug højbede, om nødvendigt, til at give god dræning, og plante gardenias på samme niveau som de stod på planteskolen. Plantning dem for dybt kan bidrage til root rot.

Sodede skimmel

Sodede mug er forårsaget af sodede skimmel svamp, men det forværres af blad-sugende insekter som bladlus og hvide fluer. Svampen producerer en fløjlsagtig eller pulverformige kul sort belægning på blade og stængler. Tørre blade med en fugtig klud til at identificere sodede skimmel. Hvis det er sodede skimmel, tørrer pulveret ret off forlader en ubeskadiget blade nedenunder. Mens problemet er i vid udstrækning kosmetisk, kan venstre ubehandlet det bremse plante vækst eller forlade gardenias mere sårbare over for andre sygdomme. Bladlus og hvide fluer producere honningdug, en klæbrig væske, som øger fugt og fremmer sodede skimmelvækst. Behandling af insekter og problemet vil sandsynligvis stilne. Spray undersiden af bladene med en strøm af vand eller en insekticid sæbe til at dræbe bladlus og hvide fluer. Inspicere omkringliggende vegetation samt, for tegn på insekt angreb og behandle eventuelt.

Generel pleje

Plante gardenias i foråret eller falde i en delvist overdækket placering. Grave i kompost eller sphagnum til jorden før plantning for at forbedre dræning. Befrugte gardenias i foråret med en syre gødning, og derefter igen, når blomstrer vises. Beskære tilbage gardenia let efter blomstrende Fjern pjuskede lemmer eller døde grene. Vand regelmæssigt for at holde jorden jævnt fugtig, men ikke klæg.

Sorter

Gardenias findes i mange varianter, herunder enkelt og dobbelt-blomstrede typer, og endda nogle, der er farvet. Vælg en egnet til din klima, og kig til sygdomsresistente sorter hvis du stødt på root rot før gardenia. Sorter, der vokser 4 fødder eller højere omfatter mysterium, August skønhed, første kærlighed og Chuck Hayes. For små rum, prøv Radicans, Daisy eller gyldne Magic, som har gule blomster.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com