Sort & hvid infektion på busk grene

December 16

Sort & hvid infektion på busk grene

Boligejere kan finde deres buske, inficeret med svampe, frakker grene og blade med hvidt pulver. Meldug er en svampesygdom, der fik sit navn til den hvide pulverformige belægning det lægger på inficerede planter. Som sygdommen skrider frem, sort frugtsætning organer kan være synlige på vært plante blade, der hjælpe med at sprede svampe til andre planter i nærheden.

Identifikation

Meldug er en udbredt svampesygdom. De fleste arter af planter er ramt af meldug, som er værts-specifikke. Mens mange typer af meldug svampe findes, er symptomerne ens i alle inficerede planter. Roser, æble, pære, kirsebær, crabapple, Kornel, viburnum, lilla, azalea og liguster er blandt de mange planter, træer og buske modtagelige for smitte af denne sygdom. Sværhedsgraden af sygdommen afhænger af vejr, temperatur og sundhed af anlægget vært. Meldug kræver ikke vand til at spire på planter, hvilket gør det mest udbredt i varme, tørre klimaer.

Symptomer

Hvide pletter på plante blade, stængler og frugter er det primære symptom på meldug. Dette svampe danner efterhånden frugtsætning organer, der er lille sfæriske strukturer, der slår fra hvid til gul, derefter brun og til sidst sort. Disse sfæriske strukturer er svampesporer, der spredes svampe til andre planter. Når meldug bliver etableret, kan det forårsage forvrænget blade, gule blade og tidlig blad drop.

Kulturelle kontrol

Forebyggelse af meldug på dine buske og træer er bedst opnås ved at vælge sorter der er resistente over for meldug svampe. Nogle meget modtagelige planter så som roser og grøntsager har en bred vifte af meldug-resistente sorter at vælge imellem. Hvis ingen resistente sorter er tilgængelige, undgå beplantning i lavtliggende områder eller områder med tunge skygge. Ikke bruge overhead vandingsanlæg til buske med meldug og fjerne alle smittede planterester for at forhindre spredning af sygdommen. Undgå at anvende nitrogen-rige gødning til dine buske, da disse gødninger fremmer hurtig ny vækst, som er begunstiget af meldug svampe.

Kemisk kontrol

Hvis kulturelle kontrol undlader at holde meldug under kontrol, kan kemiske produkter være nødvendige. Fungicider med aktive ingredienser som kalium bicarbonat, svovl og neem olie er ofte effektive måder at styre meldug. Anvende fungicider hver syv til 14 dage indtil det ønskede niveau af kontrol er opnået.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com