Sort svamp på en Ixora

February 24

Ixora eller Ixora coccinea, er en blomstrende woody busk, der vokser mellem 3 og 8 fod høj og producerer pink, hvid eller gul blomster. Ixora er modtagelige for sodede skimmel, en sygdom karakteriseret ved sort svamp på løvet.

Funktioner

Insekter såsom bladlus, mealybugs, skala og whiteflies er almindelige skadedyr i Ixora beplantninger. De angribe planter og lægger deres mouthparts at blade og stilke til suge plante safter. De udskiller en klæbrig, vandig substans kaldet honningdug, der akkumulerer på løvet. Honningdug tiltrækker sodede skimmelsporer.

Effekter

Sodede skimmel-svampen formerer sig og vokser på honningdug, der dækker blade i et tykt lag af svampevækst. Sodede mug er normalt et kosmetisk problem, der sjældent forårsager alvorlig skade, men alvorlige infektioner kan bremse planternes vækst ved at gribe ind med fotosyntese.

Forebyggelse/løsning

Sodede skimmel infektioner er kontrolleret af insektbekæmpelsesmidler, der udskiller honningdug. Traditionelle insekticider kan bruges til at kontrollere skadedyrsangreb; gartneri olier og insektdræbende sæber er dog mindre giftige. University of Florida IFAS udvidelse anbefaler anvende gartneri olie spray på Ixora planter en gang om ugen i fem uger for at styre skadedyr populationer.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com