Sorte blade på planten

August 23

Sorte blade på planten

Blade af planter vende sort af flere grunde, hvoraf indebærer sygdomme. Den alt for tidlige tab af den naturlige farve af blade er aldrig et godt tegn. At holde planter sunde kræver en hårfin balance mellem flere faktorer. En bevidsthed om de mulige årsager til sværtning af blade---delvis eller helt---kan hjælpe dig med at reagere hurtigt på misfarvning, minimering af skaderne på dine planter.

Bakteriel blad sygdomme

Den mest oplagte mulighed når en plante blade tænder mørke er sygdom. Bakterier er mikroskopiske organismer, der kan formere sig hurtigt og spredt over en plante, forårsager blade at vende sort. Ifølge hjemmesiden University of Minnesota udvidelse, kan mere end 170 arter af bakterier forårsage sygdomme i planter. Ofte er de første tegn udseendet af sorte pletter på blade.

Bakteriel leaf spot og tip brænde forårsage ofte blad at vende gule på spidsen. Små gule prikker vil begynde at vises på tværs af bladet. Disse steder i sidste ende blive brune og derefter sort. Til sidst blade dør og drop fra stilken. Inden da, men bakterierne kan have spredt sig til andre blade.

For våd

Undertiden er den gradvise sværtning af bladene på en plante forårsaget af overskydende fugt. Planter har brug for vand for at overleve, men de kan også drukne. For meget vand kan oversvømme rodsystemer og forårsage root rot, der først vil forårsage rodsystemer at nedbrydes. Derefter bliver det et systemisk problem, at når resten af planten. På tidspunktet begynder bladene drejning sort, det er som regel for sent at redde fabrikken. Bladene typisk bliver gule først. Hvis de behandles hurtigt, kan at problemet løses. Fjernelse af planter fra de overmættede betingelser og trimning væk af nogen berørte rødder kan løse problemet.

For tør

Mens at holde en plante i jord, der er for våd kan forårsage problemer for en plante, kan at holde en i betingelser, der er for tørt have en lige så alvorlig effekt. Planter har brug for vand---nogle mere end andre. Hvis et anlæg ikke får vand nok, bliver det tørre ud og dø. Dette vil føre til brune eller sorte blade, efterfulgt af død af stængler og rødder.

Gødning

For meget gødning kan forårsage en plantens blade at vende sort. Sorthed af bladene ofte skyldes en overdosis af salte i jorden. En kombination af gødning og jord, der ikke dræne godt kan oprette salt oprustning i jorden, hvilket kan medføre misfarvning af leaf. Vanding planter i en veldrænet pot, der tillader vand at flyde igennem bunden vil hjælpe med at forhindre sådan en oprustning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com