Sorte muld farer

July 12

Barkflis har mange positive: det kvæler ukrudt vækst, hjælper jorden bevarer fugten og holder cool, og gør haven ser pæn og velplejede. Hvis barkflis er organisk, tilføjer det også næringsstoffer til jorden som det langsomt nedbryder. Ikke alle dækningsmateriale er lige nyttige--nogle kan være ligefrem skadelige. Sort dækningsmateriale, afhængigt af materialet, kan forårsage problemer for dine planter.

Sort gummi barkflis

Sort gummi barkflis er lavet af genbrugte dæk. Det kan være farvet forskellige farver, men ofte er det forlod sort. Denne type af muld har et par gode kvaliteter--det varer i årevis, og det har en blød, cushiony tekstur. Men disse par fordele kan ikke være værd farerne. Brug ikke sort gummi barkflis omkring eller i nærheden af planter. Det gør ikke forhindre ukrudt og kan indeholde giftige materialer, der kan skade dine planter. Denne barkflis også bliver meget varme, som kan være et problem i legeområder. Sort gummi barkflis kan også udgøre en brandrisiko eller blive farlige, hvis der er en brand.

Sort plast barkflis

Plast dækningsmateriale er normalt sammensat af et enkelt ark af tykt plastik. De er ganske effektiv, når de anvendes korrekt og har været i brug siden i 1960 ' erne. På negativsiden, plast Dækningsmateriale kan være uinteressant, og de skal være forankret i sted. Disse faktorer er kun besværligt og udgør ikke nogen farer til din have. En potentiel fare for sort plast barkflis er, at det varmer op af jorden. Jordtemperaturer under sort plast barkflis kan være 5 grader varmere end på overfladen. Dette kan beskadige rødderne af varmefølsomme planter, herunder grøntsager. Mange grøntsager vokse bedre under plast barkflis anvendes en anden farve end sort.

Sort træ barkflis

Strimlet bark, træ og andre organiske dækningsmateriale er normalt anses for godt for haven--især hårdttræ dækningsmateriale de indeholder næringsstoffer, at beriger jorden som barkflis bryder ned, og de holde jorden kølig og fugtig. Farvet barkflis er ofte sammensat af strimlet træ paller-- og dette omfatter sort træ barkflis. Disse dækningsmateriale ikke vil tilføje næringsstoffer og flyde let, vaske væk i en god regnstorm. Hvis du vælger sort-farvet træ barkflis, Kontroller, at det indeholder bark eller strimlet hårdttræ, ikke bare "træ", hvis din vil dine planter til at drage fordel af den.

Black Rock barkflis

Rock dækningsmateriale har fordele og ulemper som de fleste andre typer. Selv om disse uorganiske dækningsmateriale har tendens til at forblive på plads og holder længere end økologiske dækningsmateriale, efterlade rock dækningsmateriale også huller, der er hurtigt fyldt med ukrudt. Desuden, de kan være for tung for skrøbelige planter, og de bittesmå sten kan udgøre en trussel mod værftet værktøjer, hvis de undslippe blomsterbede. Når det kommer til nogen bestemt farerne ved sorte klipper, det igen har at gøre med farven--sort tiltrækker og fælder varme, så den store fare for sort og mørk-farvede sten er opvarmning af jorden, som kan skade varmefølsomme planter.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com