Sorte myg dræber mine tomatplanter

December 31

Sorte myg dræber mine tomatplanter

Sorte myg, der angriber tomater er ikke myg på alle, men er mere sandsynligt loppe biller, som er små sorte biller, at feed på tomatstiklinger. De vil angribe mere modne planter, men skaden er sjældent dødelig. Der er andre arter af flea beetle angrebet andre haven grøntsager--kartofler, for eksempel-- men enkelte arter af beetle har sin vegetabilske præference og vil ikke spredes til andre planter i haven.

Identifikation

Jordlopper er små biller, der tjente deres fælles navn fra deres evne til at hoppe som lopper. De hopper og sprede når forstyrret og hurtigt vende tilbage for at fortsætte med fodring på blade. Biller er lille og sort, og mange biller er til stede på en plante på én gang. Deres skader er let identificeres ved hvad Colorado State University udvidelsen kald "shotholes," fordi hullerne i bladene ligner buckshot huller.

Livscyklus

Jordlopper vises i foråret. De spiser og lægger æg i revner i jorden. Larverne kommer ud og graver sig ned i jorden hvor de lever af rødderne og de underjordiske plantedele. Larverne fremstå som voksne og foder, og cyklussen gentages. Der kan være to generationer pr. sæson. Jordlopper overvintre i ukrudt i haven, i jordbunden, sig selv eller i døde tomatplanter, der var tidligere inficeret der er blevet efterladt i eller i nærheden af haven, ifølge University of California integreret skadedyrsbekæmpelse Management Program.

Gunstige betingelser

Ifølge University of California integreret skadedyrsbekæmpelse Management Program er jordlopper mere almindelige, når betingelserne er tør og blæsende og planter, som et resultat, er mere tilbøjelige til at være stresset mangel på tilstrækkelig vand og har en større evne til at tilbageholde vand. Hvis disse betingelser er til stede, yde supplerende vanding tomat planter og sørg for at muld den omgivende jord med halm til at holde på jordens fugtighed.

Skader

Skader på tomatplanter er værst på de unge blade af tomatstiklinger. Hvis du dyrker din egen tomater fra frø, er de mere tilbøjelige til at lide en ødelæggende loppe beetle angreb, end hvis du plante større, mere modne transplantationer. Ældre planter er meget mindre tilbøjelige til at bukke under for et angreb, selv om de kan lide nogle skader, så godt. Skaden er begrænset til tomat løv.

Kontrol

Hvis jordlopper har hærget tomatstiklinger, er hurtig løsning at erstatte dem så hurtigt som muligt med ældre, større transplantationer. Hvis det er muligt, plante dem et eller andet sted ikke har været i loppe biller og tomater ikke har dyrket tidligere. Flydende række dækker vil holde dem fra at opstå fra og lægge æg i jorden; et tykt lag af muld vil give lignende beskyttelse.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com