Sorter af rosmarin urter

September 21

Sorter af rosmarin urter

Rosmarin eller Rosmarinus officinalis, er en Middelhavet indfødte, som er dyrket som en urt i mange amerikanske og europæiske indendørs og udendørs hjemmet haver. Bladene af den flerårige rosmarin busk, er når indsamlet og tørret, en flavoring ingrediens for fjerkræ eller bladgrøntsager grønne supper, gryderetter og saucer.

Kultivar karakteristika

Rosmarin kultivarer kommer i en bred vifte, med mindst 51 vokset med amerikanske nationale Arboretet. Kultivarer forskellige i form, kolde-hårdførhed, farven på blomster og selv duften. De fleste sorter har blå blomster, men lyserøde og hvide er også til stede på nogle sorter. Rosmarin dufte varierer fra en stærk fyr til nogen duft overhovedet, og figurer omfatter krybende, sprawling, næsegrus eller oprejst. Bladene af en rosmarin busk kan være bred eller korte, tynde eller stumpet.

Populære sorter

En populær sort til indendørs plante, blå dreng rosmarin kun vokser til 2 fødder, som er en fuld mund kortere end regelmæssig rosmarin. Blå dreng er kendt for sin smag og frit blomstrende blomster, men kun kan formeres ved stiklinger. De to mest almindeligt dyrkede rosmarin kultivarer i USA er arp og hill hårdføre, som er kendt for deres kolde-hårdførhed. Toscanske blå og prostratus rosmarin er kendt for deres langsomt voksende hastighed og krybende plante stilarter, mens gorizia har courser blade og albus producerer hvide blomster.

Kold-resistente sorter

Hvis du vokser rosmarin udendørs og har nogle nætter med nedenfor-frost temperaturer, kan du nødt til at tage forholdsregler mod kulde, ifølge det amerikanske Department of Agriculture. To mest kolde hårdføre arp og hill hårdføre, men en håndfuld andre er også sikkert. Den amerikanske nationale Arboretet anbefaler en bred vifte af kolde og kvist dieback-resistente rosmarin kultivarer, herunder Albus, Bendenen blå, Goodwin Creek, Herb sommerhus, lyseblå, Miss Jessup opretstående, russisk flod eller Salem.

Tips

Hvis du ønsker en kulde-hårdfør eksemplar af rosmarin, amerikanske nationale Arboretet anbefaler på udkig efter en plante med tynde blade og lys-farvede blomster. Næsegrus kultivarer tendens til at være den mindste kulde-hårdfør. Rosmarin bør plantes i foråret i et område, der modtager masser af lys og minimal vind. Når høst rosmarin, tørre kviste på en skærm og derefter opbevares i en lufttæt beholder.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com