Specifikationer for opbygning af en suspenderet betongulv

November 15

Specifikationer for opbygning af en suspenderet betongulv

Suspenderet betongulve er sjældne i boligbyggeriet i USA men er almindelige i erhvervsmæssigt byggeri. Den amerikanske konkrete Institute (ACI) fastholder standarder for opførelse af suspenderede betonplader, giver krav til design og konstruktion af suspenderede gulve.

Specifikationer

ACI standarder kræver, at visse væsentlige specifikationer skal indgå i udbudsbetingelserne for en suspenderet slab design. Disse specifikationer omfatter størrelse og geometri af enhver supplerende ramme, detaljer armering i beton, specifikationer af shear stik, der forbinder slab understøtter, placeringen af byggeri leddene, specifikation af noget metal dæk, der understøtter slab, specifikationerne for enhver shoring, der understøtter strukturen og konstruktionstolerancer af alle elementer i strukturen.

Forstærkning

Intern styrkelse af suspenderede betonfliser er typisk enten konventionel jern forstærkning eller post spændes forstærkning. Post spændes forstærkning er en type af forstærkende struktur, der er under spænding, og er mere effektive til at forebygge fordrejning, eller sagging, af slab når betonen er udsat for en vægtbelastning. Post spændes forstærkning er almindeligt anvendt, når pladen skal spænde over større afstande.

Metal pyntede og understøtter

Suspenderet plader understøttes ofte af en stål ramme, og de understøttede slab anses for at være enten composite eller noncomposite. I en komposit slab designe er betonplade og stål ramme mekanisk forbundet på en sådan måde, at de to elementer arbejder sammen for at støtte belastninger på pladen. I et noncomposite design, slab og rammerne indlæses funktion uafhængigt til at bære vægten. I nogle design, en metal dæk understøtter slab, og i disse designs dækket typisk fungerer som en form for beton når det hældes og forbliver på plads efter betonen er hærdet.

Inspektioner

Inspektion af suspenderede betongulve er vanskeligt, fordi gulvet er ofte skjult under andre elementer i strukturen, og strukturelle mangler kan være næsten umuligt at opdage. Forringelse af intern styrkelse er et af de alvorligste trusler mod styrken af en suspenderet betonplade, og inspektører bør være opmærksom på ethvert tegn på rustne forstærkning, såsom rust på overfladen af betonen. Hvis tegn på rust er set, eller inspektøren har mistanke om andre strukturelle problemer, bør en specialist konsulteres.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com