Spiring tid til Okra

February 3

Spiring tid til Okra

Okra er en varm sæson grøntsag i katostfamilien og er relateret til hibiscus, Almindelig Stokrose og bomuld. Planterne dyrkes ekstensivt i de sydlige regioner i USA, og grøntsager er meget udbredt i det sydlige køkken. Okra er den korte ingrediens i Cajun ragout kaldet gumbo. Okra frø spirer let forudsat optimale vækstbetingelser.

Spiring periode

Soen okra frø direkte udendørs kun i områder med varmt vejr og milde vintre lige efter den sidste frost. I andre områder er det bedst at starte frø indendørs fem uger før den forventede sidste frost. Så frøene i en dybde på ¾ tommer og holder jordens temperatur mellem 80 til 95 grader. Frø vil spire i fem til 14 dage, ifølge Edward C. Smith i "Vegetabilsk gartnerens Bibelen."

Site og jord

Okra kræver en frugtbar og veldrænet jord med en foretrukne pH på 6,5 til 7,5 for bedste vækst. Vegetabilsk vokser ikke godt i dårligt drænede, våde steder. Vælg et varmt område, der modtager fuld sol. Ændre den plantning site med 1 til 2 lbs. i en 10-10-10 gødning pr. 100 kvadratfod. I forbindelse med høst, drys kvælstof meget let omkring hver plante. Undgå overdreven brug af nitrogen.

Forbehandling

Forbehandling refererer til forberedelse af frø inden plantning for at hjælpe med at fremskynde spiringen. Okra frø har en hård ydre belægning, der kan tage længere tid at spire medmindre forbehandlet. Bruge en neglefil, nick hver frø for at knuse pelsen lidt. Nyd de hakker frø natten over i koldt vand. Dræn vand om morgenen og plante som planlagt.

Høst

Okra planter har en moden højden af næsten 6 fod og blomstre med gul, tragtformede blomster, der i sidste ende bliver til frø-fyldt bælg. Bælgene er klar til høst, når de er 2 til 4 inches lang. Okra bælg vises hurtigt inden for fem til seks dage efter blomstring og dermed skal høste på en regelmæssig basis. Høst med hånd saks eller en skarp kniv og passe på ikke for at knuse bælg. Undgå at lade bælg få 5 eller flere inches længe, fordi disse har tendens til at blive trævlet og hård. Fjern og kassér de ubrugelig bælg fra planter siden disse påvirker yderligere blomst og frugtproduktion.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com