Stål vs støbejern badekar

June 20

Stål vs støbejern badekar

At vælge en ny badekar til dit badeværelse renovering eller nye hjem er en vigtig beslutning. Din balje skal være holdbart, overkommelige og give dig det udseende, du prøver at opnå i din nye plads. Indstillingerne er tilgængelige, herunder støbejern og stål. Begge typer af badekar har fordele og ulemper, så vejer dine muligheder grundigt.

Fordele af stål

Stål baljer er betydeligt lysere end støbejern, hvilket gør installationen lettere og muligt i flere situationer end støbejern. De er typisk billigere. Stål isolerer bedre end end støbejern, som vil holde din badevandet varmere længere. Vedligeholdelse er let, som deres emalje belægning gør rengøring dem glat og ubesværet.

Ulemper af stål

Stål vil ikke give dig det historisk korrekte udseendet af traditionelle badeværelse, hvis det er dit mål. Også, fordi de er tyndere og lettere vægt end støbejern, de er mere tilbøjelige til knæk eller bryde. De vil også være mere støjende, når påfyldning eller træde ind i eller ud af karret. Hvis den emalje belægning slides ned, vil stål baljer rust.

Fordele af støbejern

Støbejern badekar har været anvendt i USA siden 1800-tallet, og selv dem installeret i det tidlige 20 århundrede ofte stadig fungerer og i brug. De er holdbare og lette at rengøre, normalt dækket i en emalje belægning. Hvis du prøver at ombygge en traditionel badeværelse at føle historisk korrekte, er støbejern et godt valg.

Ulemper af støbejern

Den emalje belægning på støbejern kan misfarve eller knæk, og når støbejern nedenunder er udsat, kan det også ruster. Vægt er en anden vigtig ulempe. Hvis du installerer en ny støbejern badekar i en ovenpå badeværelse, kan at få det på værelset være et vanskeligt og dyrt udfordring. Nogle af etagerne er ikke tunge nok til at understøtte støbejern bøtter.

Alternativer

Hvis ingen af disse to karbad typer appellerer til dig, overveje nogle af de mange andre muligheder til rådighed i dag. For en økonomisk, letvægts mulighed, der ikke måske være så langvarige, overveje akryl. Den billigste mulighed, glasfiber, er let moldable og derfor fås i mange forskellige former og stilarter. Glasfiber er ens i udseende til akryl men mindre holdbare og mere tilbøjelige til at skal udskiftes efter 15 år eller mindre. Kulturperler marmor har en skinnende, gel-belagt finish og gør en holdbar, varig karbad mulighed. Det er dyrere end glasfiber og akryl, men fås i en regnbue af farver og ser ud. Endelig, keramik, porcelæn eller Natursten fliser kan tilbyde en helt tilpasselig high-end look, der holder mange år.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com