Standard gevind sort rør dimensioner

August 16

Flytter gas og olie fra ét sted til et andet kræver en stærk rørsystem. Gevind sort rør er typen af rør Blikkenslagere bruge til at udføre jobbet. Læsning og forståelse dimensioner på sorte rør kræver en smule viden om hvordan dimensionerne er konstrueret. Sorte rør kan også være købt sletten, uden tråde, som lange længder af conduit er påkrævet.

Definition

Sort metal rør modtager sin farve i løbet af smedning proces. Sort er en oxid skala, der danner på den metal overflade, når den udsættes for høj varme. Producenter frakke i sort stål rør med en beskyttende olie for at forhindre korrosion eller rust. Gevind sort rør købt fra en leverandør eller direkte fra producenten følger kravene vedrørende threading dimensioner som anført i publikationen nummererede B1.20.1 skrevet af American National Standards Institute.

Dimensioner

Tråde på sorte rør er tilspidset efter nationale standarder benævnt den amerikanske nationale Pipe koniske tråd og refereret bruger akronym NPT. Standarden kræver tråd til koniske, bliver mindre mod slutningen af rør, til at hjælpe forsegle pipen og dens montering tæt. Sort gevind rør vil være dimensioneret ved hjælp af to sæt numre. Det første nummer, som identificerer indvendigt diameter af rør, også kaldet sin strømmen størrelse. Off hylden røret, typen købt i hjemmet remodeling eller isenkræmmere, har en indvendig diameter på 1/2 til 4 inches; industri- og VVS-forsyning huse kan bestanden større diameter pipe. Den anden identificerbare dimension er tråde pr. tomme, der identificerer antallet af tænder i tråden. For eksempel, en gevind sort rør mærket 1/2-14 NPT er et 1/2-inch diameter rør med 14 tråde per tomme og følger NPT standard.

Bruger

Sort pipe bruges i olie eller gas programmer og også kan være fundet som en kanal for cirkulerende varmt vand i kedlen systemer. Røret kan bruges i indvendige og udvendige applikationer og findes typisk transportere gas fra kilden ind i hjemmet. Røret er imidlertid ikke til brug med drikkevand, vent linjer eller drain affald. Sorte rør uden tråde kan er købt i længder af 10 til 21 fod og skære og gevind på stedet. Skære sorte rør kræver en nedstryger, tube kutter eller en cutoff sav. Threading er udført ved hjælp af en træder sæt, der indeholder forskellige størrelse die hoveder, der passer til forskellige rørdiametre.

Forbindelser

Beslag med sort rør, som albuer og adaptere, er typisk en blød eller plastisk sort, støbejern. Forbindelsen mellem montering og den sorte rør er lavet ved at anvende rør fælles sammensatte til tråde før skrue montering på røret. Større mellemstore sorte rør kan kræve svejsning i stedet for threading. Mindre længder sorte rør kaldet brystvorter sælges til brug i reparation eller gøre en udvidelse fra en eksisterende rør eller en montering. Brystvorter er pre gevind og kommer i længder spænder fra 2 til 12 inches og diametre af 1/2 til 1 tomme.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com