Start en økologisk køkkenhave

April 8

Start en økologisk køkkenhave

Forbereder din have placering

Planlæg din økologiske have ved først at vælge den bedste haven site givet din plads tilgængelighed. En velegnet køkkenhave vil have rigelig mængder af naturligt sollys, god kloakering, velholdt jord fuld af næringsstoffer og være tæt på en kilde til vand eller kunstvanding system. Hvis din placering er mindre end ideelt, du kan tvinge en haven seng stort set overalt, men du vil ikke kunne genskabe sollys.Hvis vand og jord kvalitet er en udfordring, så fortvivl ikke, du kan stadig have hvor du ønsker. Fjerne det øverste lag af græs, eller sod, fra lokationen markeret ned og drej til jorden for at løsne jorden for frø og plantemateriale. God jordbund bør klumpe når du presser den, men falder tilbage fra hinanden når du giver slip; Det bør ikke være alt for sandet eller for meget som ler. Om nødvendigt tilsættes økologisk havejord eller andre tilsætningsstoffer som tørv eller lerjord.

Valg af planter og frø

Mens mange big-box havecentre tilbyder hundredvis af drivhus-startede kimplanter, muligvis den mere naturligt valg at starte dine egne frø. Økologiske frø er tilgængelige selv i de store kædebutikker, men du kan også finde dem på din lokale mor Planteskole eller online fra Burpee eller færge ~ Morse. Dit lokale drivhus kan også tilbyde økologisk begyndte planter, der ikke har været startet i kunstgødning eller under unaturlige forhold. Forskning de grøntsager, du ønsker at vokse og er nødvendige for at opretholde dem pladskravene. Nogle planter er mere end villige til at klatre opad, mens andre ønsker at sprede over haven.

Rutinemæssige pleje og vedligeholdelse

Kkeep øje på dine planter hver dag at vide, hvordan de vokser, eller hvad kan fodring på dem. Ved første øjekast af insekter behandle svamp eller sygdommen, de inficerede planter med organiske pesticider og fungicider. Flere produkter tilbyder mere end én type af beskyttelse i en flaske. To-i-én og tre-i-én økologiske produkter såsom have sikker Fungicide3 er tilgængelige på de fleste haven Centre og er let at anvende. En anden mulighed, er selvom det er tvivlsomt, at prøve følgesvend plantning, tanken om, at nogle planter bidrage til at afværge skadedyr ved at blande stærke dufte med attraktive dufte af grøntsager. Kombinationer som morgenfruer nær tomater vil holde nematoder og biller væk.Du kan også prøve at bruge naturlige rovdyr til din fordel. Hvis du bemærker bladlus overtager din peberfrugter, så prøv at finde nogle mariehøns og sætte dem direkte på peber planter. Komme tilbage i et par dage og du vil finde bladlus befolkning ned og lady bugs der stadig. At holde øje med fremskridtene i din have vil også sikre, at du ved, hvornår dine grøntsager er klar til høst. Holde en kalender for at vide, hvor godt din have udført og du vil være klar til næste år at have taget din bump året før.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com