Stativ: kulfiber vs aluminium

December 22

En monopod kan være et uvurderligt værktøj i fotografering og videography. Håndholdte billeder og videoer har ofte ryste eller bevægelse, især i svagt lys forhold, som påvirker den klarhed og fokus i det endelige billede. En monopod svarer til et stativ, og giver en stabil platform for kameraet. I modsætning til et stativ, som har tre ben og er relativt pladskrævende, består et etbensstativ af et ben, der normalt strækker sig til en række forskellige længder.

Aluminium stativ

Monopods konstrueret af aluminium er den mest almindelige type af monopod tilgængelige. Aluminium er relativt lette og holdbare, hvilket er hvorfor det har været materiale valg for de fleste monopods. Monopods fremstillet af dette materiale veje mellem 1,5 lbs. til lige under 2 lbs.

Overvejelser

Aluminium har et skinnende udseende, som nogle mennesker foretrækker. Metal monopods føler også koldt i koldt vejr, som kan være ubehageligt, når du håndterer enheden. I februar 2011, aluminium monopods koster fra $40 til $80 for bedre mærker og er den billigere af to. Denne type af monopod kan være et bedre valg, hvis du er på et budget.

Kulfiber Monopod

Carbon fiber blev oprindeligt udviklet til brug i luftfartsindustrien, men er blevet stadig mere populære på andre områder, herunder bilindustrien og kamera industrien. Konstrueret af lag af kulfiber væve, er dette materiale let og stærk. Den lavere vægt er faktisk hovedårsagen carbon fiber bruges til monopods. I gennemsnit vejer en kulfiber monopod op til 30 procent mindre end et sammenligneligt mellemstore aluminium stativ. Da en monopod har kun det ene ben, er vægtbesparelse ikke så mærkbar som det er med et stativ, som har tre ben.

Overvejelser

På grund af kulfiber højteknologiske karakter monopods lavet af dette materiale er dyrere end aluminium monopods og koster mere end $300 for de højere ende mærker. Dybest set, du betaler ekstra for mindre vægt. Carbon fiber har et karakteristisk udseende, med en flad finish og synlige væver i selve materialet. En anden fordel af carbon fiber er, at materialet ikke føles kold på din hånd i kolde forhold, hvilket gør det mere behageligt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com