Stauder, der går godt med pelargonier

September 13

Haven eller zoneopdelt pelargonier (Pelargonium x hortorum) vokse til en højde af 1 til 3 fødder og bloom i en lang række af farver fra forår til første frost. De er flerårige planter, som er hårdføre i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9 til 11. Pelargonier trives i fuld sol eller halvskygge i økologisk rige jordbund med en pH-værdi, der er neutrale eller lidt basisk. Når der vælges stauder, der går godt med pelargonier, vælge planter, som trives på samme betingelser.

Basisk jord i fuld sol

Baby's breath (Gypsophila paniculata) og sweet William (Dianthus barbatus) gå godt med pelargonier plantet i svagt basisk jord i fuld sol. Baby's breath vokser til en højde på 1 til 3 fødder og blomstrer i hvid eller lyserød, afhængigt af hybriden. De producerer små, sarte udseende blomster i foråret og sommeren. "Bristol Fairy" (Gypsophila paniculata "Bristol Fairy") vokser til en højde på 2 til 3 fødder og blomstrer i hvide. "Viettes dværg" (Gypsophila paniculata "Viettes dværg") vokser til 1-1 ½ fod høj og blomstrer i pink. Sweet Williams er kortlivede stauder, der blomstrer i foråret og sommeren, producerer enkelt eller dobbelt form blomster i pink, røde eller hvide. De varierer i størrelse fra 4 inches til 2 fødder, afhængigt af sort. Begge arter er hårdfør i USDA zoner 3 til 9. Baby's breath kan blive invasive og bør plantes kun hvor det kan nemt styres.

Neutral jord i fuld sol

Blå fortumlet (Evolvulus glomeratus) og daylilies (Hemerocallis hybrider) gå godt med pelargonier plantet i jorden med en neutral pH. De vokser og blomstrer bedst i fuld soleksponering, men også vil vokse i delvis skygge. Blå fortumlet vokser til en højde på 6 inches til 3 fødder, afhængig af sort, og blomstrer i blå fra foråret til første frost. Det er hårdfør i USDA zoner 8-11. Daylilies er normalt hårdføre i USDA zoner 2 til 10, men dette varierer afhængigt af hybriden. De fås i højderne lige fra 9 tommer til 3 fødder. Deres blomstrende periode kan forår, sommer, falder eller fra foråret til at falde, afhængig af hybrid. "Moontraveller" (Hemerocallis "Moontraveller") vokser til en højde og bredde på 1 ½ til 2 fødder og blomstrer i citrongul fra sent forår til første frost. "Undskyld mig" (Hemerocallis "Pardon Me") vokser til en højde og bredde af 1 til 1 ½ fødder og producerer tranebær rød, gul-throated blomster fra foråret, gennem sommeren og nogle gange igen i efteråret.

Neutrale til basiske jord i halvskygge

Afrikanske, Barberton, gerber eller Transvaal Tusindfryd (Gerbera jamesonii) og haven eller sommer floks (Phlox paniculata) gå godt med pelargonier plantet i delvis skygge med neutral til let basisk jord. De begge foretrækker økologisk næringsrig jord. Transvaal Tusindfryd vokse til en højde af 1 til 1 ½ fødder og blomstrer fra foråret til første frost. Blomsterne kan være enkelt eller dobbelt form og fås i en bred vifte af farver. De er hårdføre i USDA zoner 8-11. Haven floks vokser til en højde på 1 ½ til 5 fødder, afhængig af sort, og blomstrer i sommeren og efteråret. De producerer klynger af små lyserøde, lilla eller hvide blomster. Haven floks er normalt hårdføre i USDA zoner 3 til 9, men dette varierer lidt afhængigt af sort.

Neutrale til basiske jord Bladplanter

Coleus (Coleus x hybrida eller Solenostemon scutellarioides) og dusty miller (Senecio cineraria) er Bladplanter, der går godt med pelargonier. De vil vokse i neutral og svagt basisk jord. Coleus er hårdfør i USDA zoner 9 til 11 og foretrækker økologisk rige, hurtig-afløb jord. De vil vokse godt i fuld sol til fuld skygge, afhængigt af sort. Deres højde varierer fra 6 inches til 3 fødder, afhængigt af sort, og deres blade kan være en bred vifte af farver. Dusty miller vokser til en højde på 6 inches til 2 fødder med furry, sølv-grå løv. De er hårdføre i USDA zoner 8-10, kan dyrkes i fuld sol eller halvskygge og er ikke særlig omkring jordtype.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com