Sterilisering grus for planter

January 13

Grus har en række anvendelser i haven, i at forbedre dræning i potteplanter til at fungere som ukrudt-forebyggende barkflis. Grus kan blive en transportør for patogener, der angriber planter, men, så det skal rengøres grundigt og steriliseret før det bruges i en ny placering. Grus kan steriliseres med fælles husholdningskemikalier som blegemiddel. Det kan også være varme-steriliseret i ovnen eller med kogende vand.

Skyl din klipper

Før du sterilisere grus, vaske alle rester eller rester, der kan klamrer sig til rock. Fælles haven applikationer såsom gødning og pesticider kan reagere på kemiske rengøringsmidler. Perlite, som ofte er i pottemuld jordbund, frigiver giftige niveauer af fluorid når de udsættes for høj varme. Gruset kunne dræbe planter det kommer i kontakt med efter at være udsat for fluorid. At fjerne disse stoffer fra grus før sterilisering er en vigtig sikkerhedsforanstaltning.

Et blegemiddel bad

Husholdningernes klor blegemiddel er effektiv sterilisering agent for haven grus og rock. Klor begynder at bryde hurtigt efter at være blevet blandet, ved at blive halv styrke i så lidt som to timer. Blegemiddel bør blandes umiddelbart før brug og kun anvendes i godt ventilerede rum. Sættetid grus i en opløsning med 9 dele vand og 1 del blegemiddel i 30 minutter. Niveauer af klor i blegemiddel er giftige for nogle planter, så gruset skal skylles godt efter at blive fjernet fra blegemiddelopløsning.

Kogende vand

Varme er en god måde at sterilisere grus uden kemikalier og vil dræbe virus som tomat-tobak mosaik virus, der er immune over for klor. Sted grus i en beholder, der er varme. Hæld kogende vand over grus, indtil grus er helt dækket. Lad grus i det kogende vand i fem minutter. Grus kan fjernes fra det kogende vand efter fem minutter. Store mængder af grus kan være vanskeligt at fjerne fra kogende vand men kan stå i vandet, indtil det er cool nok til at håndtere sikkert.

Varm ovn

Grus kan også varme-steriliseret i ovnen, selv om dette kan efterlade en dvælende lugt af jord eller jord i ovnen. Placere grus i en dyb gryde og tilsæt lidt vand for at fugte gruset lidt. Cover pan tæt med folie. Sted pan i ovn og varmen til 180 grader Fahrenheit i 30 minutter. Fjerne grus fra ovnen og afkøles helt før du bruger eller håndtering af grus.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com