Stilarter af victorianske hjem

August 14

Stilarter af victorianske hjem

Udtrykket "Victorianske" er ofte anvendt til et ældre hus med en særpræget arkitektonisk stil bygget engang nogenlunde i årene 1840 til 1900. Mange huse havde imidlertid en kombination af et par af de følgende typografier, som arkitekter og tømrere ville ofte låne elementer i forskellige designs. Disse er blot nogle af de populære stilarter af tiden.

Gothic Revival

Den gotiske stil først dukkede op engang omkring begyndelsen af perioden, i slutningen af 1830-erne. Gothic Revival huse havde meget stejlt slog tagene, pegede-arch vinduer og udarbejde trim langs tag kanter. Denne stil harkened tilbage til den gamle verden middelalderlige slotte og gamle domkirker. De fleste af disse huse blev bygget i New England. men elementer af denne stil rejste rundt i landet og var ved at blive indarbejdet i nye huse så sent som i 1940.

Italianate

Italianate huse var inspireret af villaer i Norditalien. Disse huse var temmelig rektangulære i form og var bygget med et tag med en meget lavere pitch end forgængeren Gothic Revival med mange tagene bliver flad. Der var generelt kunstfærdigt udskårne tagskægget, og ofte en kuppel eller lille tårn blev bygget foran huset. Husene var populære på tværs af nationen undtagen i den dybe syd, som popularitet faldt sammen med genopbygning og en ru økonomi.

Queen Anne

Queen Anne stil er sandsynligvis den ene oftest opfattes som en typisk "Victorianske" hus. Disse huse boomede i popularitet fra 1880 til slutningen af den victorianske periode. Queen Anne er helt sikkert den mest omfattende af alle victorianske stilarter, som husene er kendetegnet ved deres høje tårne, karnapper, wrap-around veranda, dekorative trim og farvet glas dekorationer. Husene var også malet i smukke, mørke, jordagtige farver — brune, mørke røde og dybe grønne var almindelige.

Stick

Denne stil var populære lige før dronning Anne voksede i popularitet og er kendetegnet ved de lille planker anbragt oven på de udvendige vægge, undertiden anbragt i geometriske mønstre. De er også omtales som de mere omfattende Gothic Revival fætre, da de har en lignende lighed med deres stejlt hældende tage og høje proportioner. Det er ofte tænkt som en midlertidig arkitektoniske design mellem den Gothic Revival og dronning Anne.

Folkemusik victorianske

Folkemusik victorianske huse er kombinationen af et par af de andre populære under æra, arkitektoniske stilarter, selvom de ofte ligner deres mere omfattende dronning Anne fætre. Fordi disse huse blev bygget af middelklassen, de havde en blanding af forskellige elementer — måske dekorationer populære i typografien Stick eller en Italianate tårn-- men resultatet stadig produceret et charmerende hus. Disse huse er langt mere almindelige, som de fleste mennesker ikke var i den øvre del af samfundet. Mange af disse huse stadig eksisterer i små byer over hele USA


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com