Sump kølere vs klimaanlæg

May 8

Mens de var begge designet til at konvertere varm luft ind i kold luft, gå sump kølere og klimaanlæg om processen meget forskelligt.

Sump kølere

En sump køligere er en fordampning-enhed, der køler luften gennem den simpel fordampning af vand. Luft blæses igennem enheden af en fan, og er afkølet da det rejser gennem fugtig puder.

Klimaanlæg

En klimaanlægget er en afkøling og affugtning enhed, der tager varm luft fra inde i et hjem og dispenserer det udenfor. Klimaanlæg køle ned freon gasser, som absorberer varme og køle ned i luften inde i enheden.

Omkostninger

Sump kølere er langt billigere end klimaanlæg. Mens du kan købe og installere en sump køligere for omkring $700, vil en lignende størrelse a/c enhed koste omkring $2.500 (i 2009).

Drift omkostninger

Aircondition nytte omkostninger, herunder vand og el, er omkring tre gange i sump kølere. Dette skyldes, at mængden af energi, der er nødvendige for at køre en a/c enhed er meget større end den energi, der kræves for at køre en sump køligere.

Miljø

Sump kølere køle luften på samme måde som natur, og ikke så hårdt på miljøet som en air condition. Klimaanlæg hjælpe slippe luften for støv og allergener i dit hjem, men udgivelsen hydro-chlorfluorcarboner, som er meget skadelig for omgivelserne.

Vedligeholdelse

Mens sump kølere kan være varetages for vedligeholdelse af den gennemsnitlige boligejer, kræver a/c enheder professionel pleje.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com