Superfosfat alternativer

February 25

Superfosfat alternativer

Superfosfat er en gødning, fremstillet af phosphatsten. Det vigtige element i phosphatsten er fosfor, der er afgørende for alle livsformer. Fosfor opløser fra phosphatsten og træder jorden hvor planter absorbere det. Landmændene kan tilføje flere fosfat til deres jord gennem spredning superphosphat gødning. Der er ingen erstatning for fosfor, så ethvert alternativ til superphosphat gødning skal indeholde denne væsentligt element.

Rock fosfat

Gødning producenter laver superphosphat ved at tilføje syre phosphatsten. Dette gør den fosfor let tilgængelige for planter. Nogle gartnere ønsker ikke at bruge gødning gennem miljøskadelige industrielle processer. De kan tilføje fosfat til deres jord gennem anvendelse af rock fosfat gødning. Dette er fint jorden phosphatsten. Dette tager dog længere tid at bryde i jorden end superphosphat gødning. Rock fosfat nedbryder hurtigere i sur jord.

Gødning

Alle former for liv indeholder fosfor, så føje enhver plante eller dyr sag til jorden vil levere fosfor. Gødning indeholder fosfor og andre elementer er væsentlige for at plante vækst, såsom kvælstof. Proportionerne af disse næringsstoffer varierer efter dyret, der produceres gødning og hvad den blev fodret. Brug ikke frisk gylle. Kun anvende gødning, der har været grundigt komposteres.

Grøngødning

Nogle planter er rige på næringsstoffer væsentligt til planters vækst, herunder Kløver, ærter, sennep og boghvede. Avlerne kan bruge disse planter til at øge den ernæringsmæssige indhold af deres jord. Planter, der dyrkes til dette formål kaldes grøngødning. Avlere dyrker disse afgrøder, indtil de bliver kønsmodne så skære dem ned og grave dem ned i jorden. De slip derefter fosfor og andre plantenæringsstoffer som de nedbrydes.

Afgrøderester

En anden kilde til fosfor er afgrøde rester. Landmænd og planteavlere fjerne ofte alle rester af en tidligere afgrøde fra deres jord før såning eller plantning af en anden. Endnu indeholder rødder, blade og stilke af tidligere planter næringsstoffer, som andre planter kan bruge til at vokse. De indeholder også fibre, der tilføjer struktur til jordbund, og hjælper med at bevare vand og forebygger jorderosion. For at tilføje afgrøderester til jordbund, hugge op og grave i alle anlæg spørgsmål snarere end fjerne det.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com