Svamp på Sago Palm

April 14

Folk fejl ofte Cycad aulacaspis skala (Aulacaspis yasumatsui) som en svamp på sago palm, ifølge University of Florida Polk County Master gartnere. Sago palms befængt med pest udseende, som om de har en støvning af sne på tværs af deres løv og kufferter. Den hvide belægning vises de mest alvorlige på undersiden af fronds og dem, der er tættest på bunden af anlægget, men en stærkt angrebne sago viser en hvid belægning på den øvre og nedre overflade af sine blade.

Historie

Cycad aulacaspis skala insekt blev bragt ind i Miami i 1996 fra sin native asiatiske hjemland. Skadedyr hurtigt spredt over hele det sydlige og centrale Florida sago palms. Skjoldlus afhænger af vinden til spredning. Transport af inficeret ornamentale sago palms kan også spredes skadedyr. Insektet er også invaderet Hong Kong, Hawaii, og Cayman Islands. Det skader ikke andre haveplanter eller træer. Insektet kun opstår på sago palm i USA.

Udseende

Insekt invaderer trunk, blade og rødder af sago, hvilket vanskeliggør skadedyr til at dræbe. Skalaerne angribe rødderne af sago på dybder på ca 24 inches. Insekter encase sig selv i en voksagtig hvid rustning dækker på overfladen af sago's væv. Under beskyttelse af deres panser sutte insekter næringsstoffer fra sago's væv med deres magtfulde munde. Da Skællene formere, hele overfladen af sago's fronds vise en hvid belægning. Den inficerede frond til sidst bliver brunt og dør.

Kontrol

Brug af systemiske insekticider kan vise sig effektiv i nogle faser af skalaer liv. University of Florida's IFAS forlængelse tyder på, at insekter metaboliske aktivitet kan falde, hvilket gør dem i stand til at absorbere insekticidet. Fiskeolie emulsion og olie-baserede gartneri olie kan hjælpe med at kontrollere skjoldlus. Spray både øvre og nedre dele af sago's fronds når gartneri olier. Nyd jorden omkring sago palm med gartneri olie til en dybde af 1 fod. Anvend olien en gang om ugen i fem uger til bekæmpelse af skadegørere.

Fjernelse

Selv når insektet forgår, fortsat voksagtig skalaen at klamre sig til sago palmeblade. Den hvide belægning gør planten visuelt utiltalende. Skællene normalt begynder at blive inficeret med en svamp og kan falde fra anlægget i gang, ifølge University of Florida IFAS forlængelse. Beskæring væk de stærkt angrebne blade gør ikke ondt sago palm. Det skaber også en mere æstetisk tiltalende plante. Se sago nøje for tegn på re infestation. Hvis planten bliver inficeret igen, igen behandle det med gartneri-olie.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com