Svejsning elektrode klassifikationer

December 5

Lysbuesvejsning er en type svejsning udføres ved hjælp af elektricitet. Uanset hvilken type af lysbuesvejsning kræver alle brug af en elektrode som elektrisk strøm går igennem, danner arc mellem metal og svejser. Disse dage svejsning stænger er meget nøje afstemt type og tykkelse af metal der skal svejses, og de er kommer snesevis af sorter.

Forbrugsvarer

Den mest almindelige form for arc welding, afskærmet metal lysbuesvejsning, eller SMAW, forbruges elektroden"" som du skabe svejsningen. Elektroden er lavet af et materiale svarende til at der er ved at blive svejset, og som det er forbrugt, det bliver en del af svejsningen. Som elektrode brænder, frigiver det kuldioxid gas, som beskytter svejsningen mod oxidation. En anden type af forbrugsmaterialer lysbuesvejsning metode er opkald metallisk inert gas eller MIG. Denne proces bruger en spole af ledning, der løbende-feeds som du svejse. En inaktiv gas leverer anti-oxidation beskyttelse.

Non-consumable

Non-consumable lysbuesvejsning bruger en elektrode fremstillet af et holdbart materiale, der ikke er forbrugt af varmen af bue. Den mest almindelige form for ikke-forbrugsvarer elektrode er lavet af wolfram og bruges med wolfram inert gas eller TIG, svejsere. Da Wolframelektroden ikke bliver en del af svejsningen, skal en anden fyldstof materiale anvendes. En variation af TIG-svejsning er plasmasvejsning. Denne type også bruger en ikke-forbrugsvarer Wolfram elektrode, men bruger plasmagas for at beskytte svejsningen. Denne type svejsning er især nyttig, når svejsning tynde materialer.

Elektrode størrelse

Når du bruger en forbrugsmaterialer elektrode, er størrelsen af elektroden særlig vigtig. Jo tykkere materiale du er svejsning, jo større diameter af elektroden skal være. For eksempel, hvis du er svejsning en 3/1-tommer plade af stål, kan du bruge en tynd, 1/16-inch elektrode. Men hvis du har brug at svejse en plade 1/2-inch tyk, skal du bruge 5/16-inch elektrode. Forbrugsmaterialer elektroder varierer i størrelse fra 1/16 tommer til 5/16 tomme, i trin på 1/32 af en tomme.

Elektrode nomenklatur

Der er et standardiseret namining system til elektroderne. Først, elektrode diameter er angivet. Efterfulgt af det er en "E," som betegner det som en arc welding elektrode. Næste vil du se fire eller fem numre. For fire numre repræsenterer de første to tal trækstyrke, at elektroden kan producere. I en fem-cifret nummer repræsenterer de tre første tal trækstyrke. Næste nummer angiver placeringen, hvor du kan bruge elektroden: 1 angiver alle positioner, 2 angiver fladt og vandret, og 3 angiver flad svejsning kun. Det sidste ciffer, sammen med det tidligere ciffer, udpeger typen strøm, du kan bruge med elektrode. De aktuelle typer er AC, DC + og DC-.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com