Sygdomme, der visner Mimosas

June 27

Mimosa træer og planter er attraktive planter, der er ønskeligt som prydplanter, fordi de vokser hurtigt, men er relativt små Hvornår modne. Mimosas, der er sunde er resistente over for de fleste sygdomme og skadedyr. De kan visne på grund af mindre problemer som upassende pleje eller insekt skadedyrsangreb, men mere almindeligt mimosas visne på grund af en mere alvorlig sygdom kaldet mimosa eller fusarium visnesyge.

Om Mimosas

Mimosas er en del af leguminosae eller ært familie af planter og slægten Albizia, som består af mere end 400 urteagtige planter, flerårige stedsegrønne planter, buske og træer, der findes i mange dele af verden. Mange arter af mimosas fold op deres blade om natten og genåbne dem for at absorbere sollys om morgenen.

Tegn af Fusarium visnesyge

Tidlige tegn at din mimosa har fusarium visnesyge ses hvis du skrælle bark for at undersøge træ under. Brune striber vises både under bark og rødder. I midsommer bladene begynder at visne og drej til gul, og nye vækst er hæmmet. Smittede grene kan også defoliate. Denne gulfarvning og visnen breder sig til flere filialer over sommeren og i efteråret. Nogle planter kan dø inden en måned efter de første blade visnen. Dem, der overlever begynder at vise revner i barken. Et hvidt skummende væske, som har en dårlig lugt kan også sive fra disse revner. Lejlighedsvis, overleve mimosas inficeret med fusarium visnesyge til næste sæson. De nye blade vil blive gulnet og små som planten fortsætter med at falde.

Fusarium Oxysporum

Fusarium oxysporum er jord-bårne svamp, der forårsager fusarium visnesyge. Det overlever i lange perioder i jorden gennem chlamydospores, som er tykvæggede strukturer, der aktiverer svampe til at forblive inaktive, men stadig er levedygtig. Hvis rødder af potentielle værter vokser tæt nok, chlamydospores spire og producere threadlike svampe strukturer kaldet mycelium. Disse strukturer derefter trænge mimosa rødder og flytte til karvaevet hvor svampen begynder at producere sporer, der bevæger sig med sap og er deponeret i hele plantens karvæv. Denne virksomhed inden for væv træsko den mimosa vaskulære system, gør det i stand til at tage op vand. Fusarium svamp kan producere sporer i op til to år efter at planten er død, og disse kan blive transporteret til en ny vært af vand, luft eller insekter.

Kontrol

Fusarium visnesyge er en dødelig sygdom for mimosa planter, med ingen kontrol eller behandling. Inficerede planter og deres dele bør være ødelagt og ikke placeret i composters eller bruges som barkflis. Svampen kan forblive i jorden i lange perioder, så erstatte syge mimosa med en ny mimosa plante vil sandsynligvis resultere i en anden døde plante. Men de fleste træarter er ikke sårbar over for fusarium oxysporum, så en anden mulighed er at plante en overvækst værten træ, der er fra en slægter end Albizia og Skyrækker-slægten, så svampen vil dø.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com