Sygdomme i Euonymus busk

January 29

Sygdomme i Euonymus busk

Selvom Benved (Euonymus spp.) buske er tilpasningsdygtige planter og nem at passe, er de modtagelige for en række svampe- og bakterielle sygdomme, der påvirker deres udseende og vækst. Hardy fra US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9, euonymus kan være stedsegrønne eller løvfældende, og er populære valg for hække, grænser og skærme. At kende de vigtigste karakteristika ved euonymus sygdomme kan hjælpe dig med at identificere problemer og med held behandle plaget buske.

Meldug

Den mest almindelige sygdom at hjemsøge euonymus kommer i svampe form. Svært at kontrollere meldug udmærker sig ved flade, grå til hvid vækst at "pulver" øvre blade af dit anlæg. Hvis alvorlig, kan det ar og visne unge vækst. For at undgå meldug, undgå overhead vanding og give busken masser af sollys og luft. Hvis meldug strejker, spray alle busk blade med en klar-til-brug, kobber-baserede fungicider til at stoppe spredningen. Spray indtil alle overflader er våde. Fungicid vil beskytte nye blade, men slippe ikke af meldug fra allerede inficerede dele af planten. Gentag programmet alle syv dage.

Anthracnose

Anthracnose er en anden type svamp, der påvirker euonymus busk. Denne leaf spot svamp, forårsaget af en række favoritmusik svampe arter, danner brune pletter med grå Centre på blade og kviste. Sygdommen kan resultere i alvorlige bladtab af din busk, hvis venstre ubehandlet. Beskære og rydde op i syge blade og grene, ved hjælp af skarpe omgå grensakse steriliseret med husstand desinfektionsmiddel før og efter hver skåret. Spray en kobber fungicid på samme måde bruges til meldug for svære tilfælde.

Cercospora Leaf Spot

En anden leaf spot svamp Cercospora detructiva medfører karakteristiske steder vises på sund euonymus blade. Cercospora leaf spot er identificerbar ved tilstedeværelsen af varierende størrelser af brune pletter med de større steder forsynet med en grålig center. Mens ikke livstruende, kan du sprøjte Cercospora leaf spot med en kobber fungicid at holde sygdommen i skak, som du vil bruge til behandling af meldug. Som med enhver sygdom, rydde op nedfaldne inficerede blade til at hindre yderligere spredning.

Skurv

Nogle euonymus arter er plaget af skurv, fra svampen Sphaceloma eller Elsinoe euonymi-japonici. Skurv kan skæmmer euonymus af forårsager små grå pletter omkranset af orange margener til at vokse på blade og stængler. Hvis de blev efterladt alene, vokse steder større, undertiden fletning sammen. En kobber-baseret fungicid som for meldug og leaf spot kan forebyggelse og bekæmpelse af skurv.

Crown Gall

Bakterien Agrobacterium tumefaciens lever i jorden og forårsager crown gall til form i bunden af anlægget. Identificere crown gall ved tilstedeværelsen af store, knyttede galls vokser på stængler og rødder af din euonymus busk. Galls skade vand og næringsstoffer flow til resten af planten, forårsager blade til gule og samlet vækst at aftage. Crown gall er spredt af inficeret jord og har ingen kur. Dog kan din euonymus busk stadig leve i flere år selv om inficeret. Beskære off grimme vækst, altid sterilisering din beskæring værktøjer.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com