Sygdomme i Rosenknop

May 15

Sygdomme i Rosenknop

Den elegante og yndefulde skønhed og duft af roser (Rosa spp.) fremmane næsten universelle påskønnelse i landskaber og som afskårne blomster. Rosenknop er kronen herlighed og omdrejningspunktet for den blomst, der vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 8. Beskytte det mod skader med effektiv sygdomskontrol foranstaltninger for din sort og plantning område fremmer sunde planter, der kan modstå de svampe, bakterier og vira, der kan ødelægge den æstetiske appel af dine roser.

Svampesygdom

Den fælles windborne svamp Sphaerotheca pannosa forårsager en breakout af meldug, der svulmer, fordrejer og stunts vækst og efterlader en hvid skimmel på unge blade, skud og rosenknopper. Botrytis blomst og sukkerrør blight angreb unge skud og rosenknopper og nyligt beskæring Stokke. Svampen Botrytis cinerea efterlader små pletter, der vises som røde-ringede vand pletter på hvidt rosenknopper. Blomsterne bliver brune og udvikle en lys tan til grå skimmel, forårsager knopper at hænge og ikke åbne. Cankers (Crytosporella umbrina) angreb svagere planter på sår websteder eller deltage i en ung skyde og sukkerrør, der vises som små, rød stængel pletter eller brun eller sort cane misfarvning, der vokser i størrelse og kan nå hele vejen til Rosenknop, da det dræber hele anlægget. Dunede meldug (Peronospora sparsa) forårsager gul kantede læsioner på blade, stængler og blomster og bliver brun til lilla. I nogle tilfælde er spore masserne synlige på undersiden af blade og Stokke.

Viral sygdom

"Rose mosaik er en kompleks af flere vira, der forårsager lignende symptomer i rosenplanter," oftest Prunus nekrotiske ringspot virus, ifølge University of Florida Institut for fødevarer og landbrugs Sciences udvidelse. Symptomer kan vises sporadisk afhængig af vejr og vækstbetingelser og varierer afhængigt af virusstamme. Tegn på infektion kan omfatte klorotiske linjer, ring steder og plettede blade. Virussen forstyrrer blomst produktion, plantevækst og lang levetid.

Bakteriel sygdom

Selv om crown gall (Agrobacterium tumefaciens) er en jord-bårne bakteriesygdom roden eller stilken væv, galls blok vand og næringsstoffer flow til toppen af planten, som svækker og stunts rosenknopper. De små hævelser normalt starter på jordoverfladen på stængler og rødder og svække planten og forårsage misfarvning, da de forstørrer, drab anlægget. Når en infektion tager hold, det er næsten umuligt at slippe af med sygdommen, og bakterier kan blive hængende i jorden i op til 20 år. Den bedste forebyggelse er derfor, at omhyggeligt inspicere rodstok før du køber og starte med sygdomsfri planter. Undgå beplantning i områder hvor der har været en tidligere crown gall infektion i mindst to til fire år. fjerne jord for at root dybde og erstatte med steriliseret jord. Rotere plantning med en resistent græs afgrøden.

Management

God sanitet i haven er den mest effektive forebyggende foranstaltning. Sterilisere alle værktøjer med alkohol eller blegemiddel før du arbejder på roser. Plante roser med den anbefalede afstand til din sort for at sikre god luftcirkulation og forhindre de fugtig, fugtige betingelser, der fremmer sygdommen sporerne til at vokse. Undgå overhead kunstvanding, og lad ikke bladene bliver våd når du vand. Luge jævnligt, og undertrykke ukrudt vækst af jorddækning med tørre barkflis snarere end gylle eller vådt organisk materiale. Beskære ud nogen tegn på skade eller infektion straks, og brænde dem væk fra den plantning areal til at forhindre fremførsel infektioner. Sort plet svamp (Diplocarpon rosae) svækker rosenplanter og gør dem mere modtagelige for andre sygdomme. Derfor, beskæring og kassere alle bladene i løbet af vinteren og foråret styrker plantens resistens over for mange steg sygdomme. Hvis sværhedsgraden af infektionen gør kemisk bekæmpelse nødvendig, sprøjtning med et svampemiddel såsom captan, chlorothalonil, neem olie, triforin (Funginex), propiconazol (Banner Maxx) eller myclonbutinol (Systhane, Eagle eller Immunox) hver syv til 10 dage i hele vækstsæsonen eller ved først tegn på infektion holder mange infektioner under kontrol.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com