Tegn på Whitefly

November 19

Tegn på Whitefly

Whiteflies er lille møl-lignende skadedyr, der angribe gardenias og blade af nogle haven grøntsager, herunder peberfrugter, tomater, bønner og meloner. De er undertiden et problem i drivhuse og du kan ubevidst bringe dem hjem med en ny køb. De kan også vises tilsyneladende natten over i din have, når frosten er væk. De dør i områder med kolde vintre, men vil vende tilbage i sommeren.

Gule blade

Kigge efter en gulfarvning af blade i en spraglet mønster som en indledende tegn på whiteflies på dine planter. Dette er resultatet af en mild angreb af whiteflies og er det bedste tidspunkt at behandle problemet. Fluerne lægger æg på undersiden af bladene og når de klækkes, nymfer feed på sap i venerne i bladene. Dette medfører en marmoreret effekt.

Skimmel

En tungere whitefly angreb vil vende bladene sorte. De kanter vil krølle, bladene vil visne og dø for tidligt, og de til sidst falder af anlægget. Hvis de ikke behandles, vil planten dø. Hvis du ser nøje kan du se en mørk film på dem. Dette er en sort mug, som vokser på en klæbrig film, eller honningdug, udskilles af voksne whiteflies.

White Cloud

Fordi whiteflies er knap synlige, ikke vil du sandsynligvis se dem på dine planter. Hvis du kan se broget eller sorte blade, bør du ryste planten. Hvis whiteflies er til stede, vil de stige fra bladene i en hvide Sky, der næsten ligner sne. Du kan også gøre denne test før du køber planter på en planteskole eller drivhus til at sikre deres sundhed.

Behandling

Lyse gule tiltrækker voksne whiteflies. En god behandling i hjemmet er at anvende mineralsk olie til et gult kort og placere det på eller i nærheden af anlægget. Når de holder sig til lokke, kan du smide kortet. Du bør fjerne syge blade, men trimme ikke anlægget drastisk. Sunde blade give dækning for god predator bugs såsom mariehøns. Du kan også købe kommercielle fælder eller insekticider til behandling af problemet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com