Teknikker til at deltage i Butt krydsfiner

December 15

Teknikker til at deltage i Butt krydsfiner

Krydsfiner butt joint er to stykker krydsfiner butted sammen med lim. Det er den enkleste teknik til at deltage i krydsfiner, men uden nogle form for fastener eller modifikation, krydsfiner butt joint er for svag i de fleste tilfælde. Der er en række andre træbearbejdning samlinger såsom rabbet og spline, selv om teknisk set ikke sandt butt fuger, der undertiden omtales som en butt fuger.

Søm og skruer

Skruer og søm er de mest almindelige befæstelseselementer med at styrke limet krydsfiner butt fuger. Møbelsnedkere brug selvklæbende-belagt pin søm og hæfteklammer til butt-fælles jambs, hylder og skuffe destillationsremanenser sammen ved 90 grader til hinanden. PIN negle efterlader kun små huller, der er let skjult med kit eller andre fyldstof. Skruer tilføje styrke til tunge programmer, eller når synlige skruehuller er ikke et problem. Skab eller træbearbejdning skruer er skarpe og trænge krydsfiner med lethed. Bruge en lineal til at centrere en linje over kontaktpunktet i butt joint. For 3/4-tommer krydsfiner, kørsel 1 1/2-inch skruer eller søm langs linjen, fordelt omkring 6 inches fra hinanden.

Pocket hul

Lomme-hullers snedker bruges til at tilslutte to stykker krydsfiner butted ende-til-ende og side til side. Denne type af butt joint er afhængig af 1 5/8-inch skruer boret gennem ansigt på ét stykke i et kontrolleret vinkel, at trænge ind i slutningen eller siden af den tilstødende stykke. Møbelsnedkere bruge denne teknik til butt-slutte krydsfiner plader til at fabrikere paneler, der overstiger 48 inches i bredden, som for et køkken ø eller halvø tilbage. Lomme-hullers butt joint er udført ved hjælp af en enkel lomme-hullers jig, som består af en lille beslag med en integreret ærme, der er angivet i en foreskrevne vinkel. Passe jig over ende af et stykke krydsfiner til at placere ærmet. Indsæt et borehoved i ærmet og bore hul i en vinkel til slutningen til at trænge ind gennem ansigt. Efter tilsætning af lim, er de to stykker skruet sammen med lim og eventuelt bar skruetvinger. Skruehullerne bør være i bunden.

Kiks

Kiks butt joint er en anden teknik til at deltage i butt krydsfiner kant-til-kant. Denne type af fælles er diskret, og ofte anvendte på hårdttræ krydsfiner eller møbler. Kiks leddet er holdbare og rivaler nogen andre fælles for styrke. Kiks butt joint er udført ved hjælp af et håndholdt kraft-værktøj dedikeret til opgaven. Brug de kiks joiner at skære buet svarer, slots langs kanterne af begge stykker af krydsfiner. Tilføje lim og fodbold-formet træ diske kaldes "kiks" til slots og klemme brikkerne sammen. Hvis du planlægger at produktionsarbejde det indebærer at deltage i butt krydsfiner, kan investering af en kiks joiner være gavnligt.

Dyvler

Dyvler er undertiden bruges til at styrke ende til eller side-til-side butt fuger. Dyvler er så effektive som de kiks joiner, når den tiltræder 3/4-inch-thick krydsfiner med en butt joint. Doweled krydsfiner fælles ligner de kiks joint: Brug en håndholdt doweling jig for at bore huller i begge stykker af krydsfiner, svarer fordelt omkring 6 inches fra hinanden. Tilføje lim, dyvler og klemmer. Doweled butt fuger kan være en smule kompliceret at samle fordi lim begynder at indstille hurtigt. Praksis rutine uden lim før du prøver det.

Halv-lap

Andre typer af snedker, undertiden omtales som en butt joint, omfatter halv-lap eller rabbet. Halv-lap eller rabbet indebærer skære en lip på parring kanterne på to stykker krydsfiner. Lip på ét stykke er på toppen. Den tilsvarende lip er på bunden. Når de to stykker krydsfiner butt sammen, læberne passer sammen som puslespil stykker, når limet, danne en stærk halvdel-lap eller rabbet fælles.

Spline

Spline joint minder de kiks fælles, bortset fra at spline kører fuld længde langs kanten af både brikker af krydsfiner. Spline fælles er skabt ved at skære en slot eller kanal, centreret ned i kanten af begge stykker med en bordrundsav eller håndholdt router. Spline--en stribe af træ dimensioneret til at passe slotten--er limet i sprækken. Når de to stykker er fastspændt sammen, bliver spline en del af krydsfiner på begge stykker. Spline er en af de stærkeste af alle teknikkerne, butt-fælles forstærkning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com