Temperaturer til dyrkning af sojabønner

April 3

Temperaturer til dyrkning af sojabønner

Mens mange soja dyrkere debat om det bedste tidspunkt at plante deres afgrøde for den største høst, er alle eksperter enige, ideel plantning tid er for det meste en faktor af temperatur og betingelser. Uanset om du er voksende sojabønner for umodne bælg, edamame, eller for de modne bønner, er varme temperaturer nøglen til succesfuld vækst og størst udbytte.

Jordens temperatur

Ligesom de fleste bønner reagere sojabønner bedst på varm jord. De vil ikke spire godt indtil jordens temperatur når 65 F, og den bedste og hurtigste spireevnen er på 85. Et absolut minimum af 55 til 60 F er nødvendig. Disse temperaturer kan forekomme i maj eller senere, afhængigt af din placering. Hurtig spireevnen er afgørende for sunde planter; planter er modtagelige for sygdomme, hvis deres frø sidder i våd jord for længe. Når planter er dukket op, er jordtemperaturer mellem 60 og 65 F nødvendige for fortsat vækst.

Lufttemperatur

Lufttemperaturen er et pålideligt tegn på plantning dato for sojabønner. Ideelle temperatur er omkring 63 til 77 F for dannelsen af blomster og bælge. Jorden bør være frugtbar og godt drænet. Beskytte planterne mod koldt eller frost vejr, som vil bremse væksten væsentligt. Sojabønner er ikke kolde-tolerant, og luft temperaturen under 28 F kan dræbe dem. Vedvarende frost kan forringe udbyttet af 80 procent, ifølge Ontario Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs.

Plantning dato

Forskning viser, at datoen for plantning kan stærkt påvirke sojabønner udbytte. Plantning tidligt på året er ansvarlig for at producere større høstudbytte, men kan være risikabelt på grund af risikoen for sen frost. Hvis sojabønner er plantet kan for tidligt når jorden er kold og våd, betydelige forsinkelser i spiring opstå. Forskere ved University of Wisconsin fandt, at begyndelsen af maj plantning produceret det bedste udbytte under ideelle vækstbetingelser. Plantning datoer i juni 1 eller senere udført godt med en tidlig modning sort, men plantning efter juni 15 viste sig at være mislykket.

Andre vækstbetingelser

Sojabønner vokser bedst i jordbund med en pH interval mellem 6,5 og 7,5. Jorden bør være frugtbar og godt drænet. Sikre fuld, direkte sol og masser af luftstrømmen så blade forbliver tørt. Som alle bælgfrugter deltage sojabønner i Kvælstoffiksering, hvilket betyder, at de aflede kvælstof fra bakterier. Denne proces begynde ikke lige væk, så det er nyttigt at tilføje en lys gødning, når planterne er unge og hvis jord ikke er rige nok. Gulfarvning eller lysegrønne blade er ofte et tegn af kvælstof mangel.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com