Tensiometer Definition

March 6

Tensiometers måle hvor let vand kan trækkes ud af jorden. De består af en keramisk tip, der absorberer vand, en klar slange, der holder luften, absorberet vand og undertryk lavet af to og en sporvidde, der viser, hvor stærk vakuum er. Den mere vand optages fra jorden, den svagere vakuum vil være. Landmændene bruger tensiometers for at se, hvor let deres planter kan absorbere vand gennem deres rødder.

Definition

Et tensiometer måler vand opbevaring og jord fugt spændingen i jord. Det viser videnskabsfolk, forskere og landmænd hvor let det er at trække vand fra jorden. Ved hjælp af et vakuum til at trække vand ud af jorden, det giver en direkte læsning af matric mulighederne eller styrken af tyngdekraften og molekylær bonding, der skal overvindes for rødder eller rør til at udføre det samme kunststykke.

Materialer

Tensiometer er skabt ud fra et langt rør lavet af glas eller plast. Dette er røret, hvori vandet er trukket. Ene ende er tippet med en keramisk dækker, porøs nok til at lade vandet igennem, mens anden enden har nogle type af vakuum måler, der måler trykket i røret.

Proces

Tensiometer er plantet i jorden, med den keramiske spids på dybden brugeren ønsker at analysere. De fleste tensiometers er en fod eller et par fødder i længden, men der er mini-tensiometers tilgængelige at måler overflade jord fugt spændingen ved at forlænge ned kun 1/2 tommer. Tensiometer er efterladt i jorden som fugt tørrer.

Den keramiske tip vil absorbere fugt som planterødder, mens røret vil delvis fylde med vand og skabe et vakuum. Måleren måler og display aflæsninger på grundlag af det tomrum, som vil vise hvordan tør eller fugtig jord er og hvor let vand kan trækkes fra det. Hvis jorden er fugtet igen af kunstvanding eller nedbør, mere vand er absorberet i røret, og vakuum vil blive reduceret.

Bruger

Landmændene bruger tensiometers til at konfigurere kunstvanding tidsplaner for deres planter, især i tørre sæsoner. Bruger udlæsninger, kan de bedømme hvor let deres planter kan udarbejde vand med deres rødder og hvor længe vand kan absorberes, når jorden er fugtet. Dette giver dem en god idé om, hvor meget vand til at give deres planter og med hvilke intervaller. Videnskabsfolk brug tensiometers til at måle naturlige fugt spændinger i forskellige områder af verden for at se, hvordan planter får deres fugt og typer af voksende miljøer deres rødder foretrækker.

Overvejelser

Tensiometers har et begrænset område af pålidelighed. De generelt fungerer ikke godt i meget tør jord eller ørken betingelser, da nogle mængden af vand skal være tilgængelige i jorden. Til tider kan luftbobler indtaste tube, forårsager falske aflæsninger. Tensiometer aflæsninger bør ikke tages som en nøjagtig skildring af hele landskabet, da tensiometers kan kun måle vand direkte i jorden, hvor de er plantet.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com